
Rýchle urobené rizoto
V tomto teple som si urobil rizoto, ktoré je dosť rýchlo uvarené a je ľahšie stráviteľné....

Zemiakové prekvapenie
Tento recept je ešte asi lepší ako zemiaková placka... všetkým zatiaľ chutil... a neni s ním žiadna...

Marináda na bravčovú pečienku pre švagra Laca
Práca s mäsom všetkého druhu, od zabíjačky až po vlastnú tepelnú prípravu, sa u Blaškovcov...

Maďarské zázvorovo-cibuľové bravčové plátky s tarhoňou
Ide o menej známy recept tradičnej madarskej kuchyne, ale chuťovo vynikajúce pikantné jedlo. s pomerne...

Bistecca alla pizzaiola
Original sa robi toto jedlo s hovädzim mäsom, najvhodnejsia je vysoka rostenka. Ja som tenoraz pouzila...

Ostrá polévka bez vývaru
Tak jsem měl chuť na polévku, ale nechtěl se mně dělat vývar. No řešení by...

Vianočná repová polievka
Po prvý krát som sa stretla s touto polievkou až u mojich svokrovcov.

Ryžová miska s mäsom, cuketou a hubami
Ryža je veľmi dobrým základom pre akékoľvek jedlo, je pripravená pomerne rýchlo a bez námahy a...

Trasené mäso
Tento recept mám od kamaráta Vlada. Nechcel som veriť že to funguje, ale je...

Šunková roláda
Mäkké maslo zmiešame so syrokrémom , po sekaným vajcom na tvrdo a po sekanou cibuľou...

Vrstvené mäso s kalerábom
Chcela som robiť kaleráby plnené mletým bravčovým mäsom, ale potom som vymyslela jednoduchšiu verziu, chuťovo...

Roláda z panenky a zo špargle s cviklovým pyré
Vhodné k svätokatarínskemu bielemu vínu.

Jazyky na spôsob sviečkovej
Toto jedlo robievala ešte moja babka, od nej sa to naučila moja mamina a ja som...

Pečené rebrá s javorovým sirupom
Použite javorový sirup, šťavnaté rebierka, Lagris ryžu troch farieb a Podravka grill tekutú marinádu a...

Carpaccio z domácich paradajok s chrumkavou slaninkou
Paradajky nakrájame na tenké plátky, dáme do misy, pokvapkáme olivovým olejom, bielym vínnym...

Adamove rebierka, alebo kosti
Začíná hezké počasí, tak si myslím, že je to aktuální. Jde se grilovat na...

Pikantné bravčové závitky s klobásou
Dostala som úžasné jelenie klobásy a uvažovala som kam všade by som ich mohla zakomponovať tak som...

Bravčová panenka v cesnakovom fáši
Bravčovú panenku očistíme, nakrájame na 150 g porcie, osolíme, okoreníme. Zvyšky zomelieme, pridáme soľ, ...

Večera dobrého chlapa
Z alobalu si vytvarujeme 4 „hniezda“, vytrieme ich olejom, vložíme do nich posolené, okorenené...

Americký eintopf
Tento recept ma naučila moja babička, ktorá žila v USA. Preto aj ten názov na...

Segedínsky guláš
Cibuľku nakrájame na drobno a opražíme do sklovita, pridáme na kocky nakrájané mäsko (pliecko) a sprudka...

Bravčová pečeň na cesnaku
Veľmi rýchly a chutný recept. Rovnako môžeme pripraviť aj kuraciu pečeň a úplne ideálna by bola...

Bravčový paprikáš so zelerom a šampiňónmi
S mojou krajšou a najsamlepšejšou polovičkou sme obaja narodení v Košiciach a krstení čerstvou vodou z Hornádu....

Pikantný kurací paprikáš
Slaninu nakrájame na kocky, vyškvaríme, pridáme očistenú nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme. Pridáme červenú...

Mäso z batôžteka
Toto mäso veľmi často robím. Chutí všetkým a dá sa v batôžteku preniesť hoci aj do práce......

Mäsové závitky s dusenou kapustou
Kapustu ako prílohu máme veľmi radi. Tá čo máme naloženú v súdku ešte nie je vykvasená,...

Plnené kapustové listy s guľkami
toto je dlo veľmi obľubujem a preto sa oň s vami podelím. Tu u nás je to...

Vajce Monte Carlo
Toto slávnostné predjedlo pochádza z receptov slávného českého šéfkuchára Viléma Vrabca.