Sedliacka kapusta
Táto kapusta sa začína variť od mäsa až potom kapusta. Kapustu kyslú používam v konzerve, ...
Bravčové karé na chrene
Tento recept mám od pána Ondreja, múdreho človeka, svetobežníka, svetoznalca a vtipkára. Jedlo...
Ražniči z pekáča
Recept pochádza z nejakej českej stránky, ja som ho upravila, niečo som pridala, niečo...
Ružičkové jednohubky
Vdaka našej vareške sa dám na recepty, ktoré som nikdy nerobila. tieto ruže som dnes zočila na...
Pizzové slimáčiky
Lístkové cesto rozdelíme na polovicu. Vyvaľkáme ho, preložíme na alobal. Natrieme ho taveným syrom, polejeme trochou kečupu...
Zelerovo-mrkvové placky na dusenej šošovici
Placky sú vďačné jedlo, existujú v nespočetnom množstve rôzneho zloženia. Tieto sú bez múky, ...
Bravčové Tonkatsu
Veľmi jednoduchý spôsob, ako si doma pripraviť skutočné japonské Tonkatsu.
Komárňanské grilované karé
Cesnak roztlačíme, mäso umyjeme a osušíme. Cesnak premiešame s pomarančovou šťavou, paradajkovým pretlakom, ...
Vampirica
Cesnakový špeciál nielen proti upírom. Variácia na Kyslé zemiaky a Pečenú krkovičku. :-)
Údené mäso v kapustovom cestíčku so zemiakovým šalátom
V tomto videu nájdete skutočne jednoduchý recept, ktorý zaujímavo obohatí váš stôl.
Bravčové kocky v kyslej kapuste
Potrebujem už minúť naloženú kapustu od jesene, tak som hľadal nejaký recept a tento ma upútal....
Holandské řízky s dušenou hlívou
Každý dělá holandské řízky jinak. I já pokaždé přidávám jiný sýr, nebo trochu jiné koření....
Boršč (Борщ)
Ochutnal som množstvo variácií od vlaku Družba do Moskvy, Rinok v Petrohrade aj od kamaráta Olega...
Guláš silvestrovský naopak podľa F&H
Už tradične robím na Silvestra guláš, svoj, overený, ale dnes ma inšpirovala relácia na...
Bravčové stehno pečené v hrnci
Mal som bravčové stehno - orech a nechcelo sa mi s tým robiť nič zložité, tak...
Mäsový syr (veľkonočný syrek)
Tento recept má v našej rodine dlhé korene a bez neho si Veľkú noc ani neviem predstaviť....
Pečená koncoročná kačka
Je to už asi 20 rokov, čo sme s mojou nebohou Evelínkou vymysleli túto úpravu pečenia...
Veľkonočný baránok podľa mamy Paulíny
Sezónny, krajový recept č. 1, na pamäť mojej mamy - tento pokrm je typický...
Zapečená špargľa so šunkou a syrom
Špargľu umyjeme, očistíme a odkrojíme konce. Dáme ju variť do mierne osolenej vody, až...
Kapustové halušky
Zemiaky očistíme, umyjeme ich a najemno postrúhame na strúhadle. Do postrúhaných zemiakov pridáme soľ, múku a vypracujeme cesto...
Pečená plnka s kapustou
Tento recept je vlastne spojenie dvoch receptov a to Stratené kura /50739/ a Ďurova kapusta /61673/...
Vlčák
Pôvodný (česko)slovenský fastfood, na výlety, na cesty, na túry, či obedy v prírode...
Mleté bravčové so zemiakmi z jedného pekáča
Väčšina z Vás, zvlášť „skôr narodených“, mi dá určite za pravdu, že variť v našom veku pre dvoch je nanajvýš viacnásobný problém....
Pizza ako ju robím ja
Jednoduchá a dobrá pizza. Je to tak pre dvoch ľudí. Forma s priemerom 22 cm....
Pečená jaternica so zemiakovou kašou
Kto by nemal rád jaternice... ja ich ozaj mám rada a mám ich vždy čerstvé, aj keď...
Zapekané rizoto s párkom a lečom
Prebratú a umytú ryžu necháme odkvapkať. Na rozohriatom oleji ryžu opražíme, zalejeme 600 ml vody...