
Patizón zapečený s mäsom
Ráno som bola poliať záhradu a usmieval sa na mňa patizón. No, neber ho... hneď...

Karfiolovo mäsové fašírky
... so zemiakovým prívarkom podľa tohto perfektného receptu , pridal som len čerstvý...

Žobrácke rebro
Recept je z môjho zošita receptov, ktoré som zozbieral z médii a tlače. Je to bravčové karé...

Zemiaky pečené v rúre
Po mojej prvotine, ktorou bola jarná šalátová polievka pridávam ďalší recept (ak sa vôbec o recepte...

Vepřové rolky na paprice
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe slaninou. Na každý plátek...

Bravčová krkovička marinovaná v čiernom cesnaku
Kúpil som čierny cesnak, tak som si skúšal z neho urobiť niečo dobré.

Bravčové na horčici
Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji. Pridáme mäso pokrájané na rezance a rýchlo opečieme, tak aby sa...

Gazdovský guľáš :)
Najlepšia varianta guľášu, aká mojej rodinke chutí... P. S::Ospravedlňujem sa za kvalitu foto - foťáčik...

Bravčové líčka na víne s dubákmi
Na masle opečieme na kocky pokrájanú koreňovú zeleninu, pridáme celé čierne korenie, nové korenie a...

Bravčové plátky v smotanovo-hubovej omáčke s nokmi
Jednoduché, ale obľúbené zimné jedlo našej rodiny.

Vepřová panenka s dijonskou omáčkou a kuskusem
Panenku odblaníme, osolíme a opepříme a opečeme na rozehřátém oleji. Během pečení ji obracíme a...

Do kelu s bravčovým!
Tentoraz variácia na bravčové mleté v kombinácii s kelom. Jednak kel v mäse a potom aj...

Plnená krkovička
Tento recept som obkukala z internetu, ale ja som ho upiekla trochu inak. Je to taká...

Bravčová kotleta so šampiňónovou omáčkou
Na rozpálenom oleji opečieme kotletu tak po 3 minúty z oboch strán. Potom ju odložíme stranou....

Hovädzie na pastiersky spôsob
Chcela som variť niečo z hovädziny, ale už nie na šťave, tak...

Pečené karé
Ponúkam nenáročný rýchly recept na karé s kosťou. Hodí sa, ak sa vám nechce sekať...

Plnená paprika v paradajkovej omáčke
Existuje mnoho receptov na plnenú papriku, pridávať ho, je ako nosiť drevo do lesa...

Sterilizovaná bravčová nátierka
Všetky ingrediencie spolu pomelieme, pridáme vajcia a zmes dochutíme podľa chuti. Potom zmes vymixujeme ponorným...

Mäsovo-mrkvové pečené fašírky
Cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak prelisujeme, mrkvu nastrúhame najemno, syr nastrúhame nahrubo alebo nakrájame nadrobno....

Veľkonočná plnka
Aj keď je veľa receptov na veľkonočnú plnku, pridám aj ja tento, je jednoduchý a...

Pikantná bôčiková nátierka s pivom
Aj som pozerala, že ich tu je viac a každá dobrá, ale aj iná, ...

Bravčové na mrkve a cibuľke
Jedlo, ktoré pripravujem pravidelne aspoň jedenkrát do mesiaca, dnes som ho chcel pripraviť v remoske....

Babičkine tajomstvo
Toto tajomstvo spočíva vo vypraženom údenom mäsku v haruľovom ceste. nemala som dnes žiadny nápad...

Bravčová panenka s chrumkavým chlebíkom a parenou zeleninou
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

Placky se sýrem a kysaným zelím
Nastrouhané uvařené a oloupané brambory smícháme s nakrájeným zelím, s drobně nakrájenou klobásou, nastrouhaným...

Medailóniky z bravčovej panenky s parmezánom
S týmto jemným druhom bravčového mäsa pracujem zásadne v „rukavičkách“. Spravidla ho používam, keď „hádžem ramená“ pred vzácnejšími návštevami a chcem im pripraviť rýchlu „minútku“, než sa usadia a vypijú uvítací slovenský mok....
Podlesníky s kyslou kapustou
Spevák a muzikálový herec Jaro Gažo pripraví tradičné Podlesníky z Terchovej.

Gulášová polievka
Táto polievka sa veľmi hodí na chladné dni, výborne chutí aj zahreje. Robievam ju z...
Všetko mäso
Kuracie mäso
Hovädzie mäso
Bravčové mäso
Ryby morské
Ryby z jazera