Foto: izabella929
Tento recept nerobím často.Bravčová pečeň sa počas zabíjačky spracuje a len občas si niečo odložím do mrazničky.Preto že som čítala,,,hubatu,,, ktorá chcela vidieť recept Zobraziť celý popisTento recept nerobím často.Bravčová pečeň sa počas zabíjačky spracuje a len občas si niečo odložím do mrazničky.Preto že som čítala,,,hubatu,,, ktorá chcela vidieť recept z pravej domácej pečene, tak som tento recept urobila aj jej na želanie a samozrejme aj pre vás všetkých...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčovú pečeň som umyla. Pripravila som si údenú prerastenú slaninku, ktorú som pokrájala na plátky..jeden kus na hrubšie a urobila som z neho hrebienok..cibuľu som ošúpala a pokrájala na kocky...
-
2
Na panvicu som uložila plátky slaninky a nechala som vytopiť masť..
-
3
Keď sa masť vytopila uložila som na ňu pečeň..dusila som ju z oboch strán.. neskôr som ju posypala štipkou mletého čierneho korenia...
-
4
ked sa pečeň z jednej strany opiekla, otočila som ju na druhú stranu a pridala som pokrájanú cibuľu..Keď sa aj cibuľa upražila, pridala som štipku červenej papriky..pečeň som nesolila, pretože masť, ktorú pustila slaninka bola dochutená.
-
5
Omylom som vybrala z mrazničky ešte aj kuraciu pečeň, tak som ju pridala k bravčovej pečeni a spolu som ich opiekla. Za 10 minút boli pečienky upečené.Umyla som ryžu,podusila na troške oleja a podliala horúcou vodou..Pečienky som podávala s ryžou. Ako oblohu som urobila kápiovú slamu a oholenú uhorku pokrájanú na slamu..dobrú chuť.
Diskusia k receptu