Zapekané cestoviny s mäsom ma ešte ako malú naučila robiť moja mama, varené cestoviny sme jej jesť nechceli , a už vôbec nie so Zobraziť celý popisZapekané cestoviny s mäsom ma ešte ako malú naučila robiť moja mama, varené cestoviny sme jej jesť nechceli , a už vôbec nie so zeleninou alebo tuniakom. A tak sa toto jedlo za môjho detstva stalo u nás hitom a jeme ho všetci až do dnešných čias:)))
príprava
na 230-250 °C
Suroviny
| 500 g |
|
| 300 g |
|
| 1 ks |
|
| 3 strúčiky |
|
|
|
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
| 2 zarovnané ČL |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
| 300 g |
|
Postup
-
1
Cestoviny varíme podľa návodu na obale,pridáme soľ. Scedíme, pridáme olej nech sa nám nezlepia, pomiešame.
-
2
Do panvice dáme olej, cibuľu si pokrájame nadrobno a do sklovita osmahneme. Pridáme prelisovaný cesnak, nesmažíme dlho, len chvíľku aby sa cesnak rozvoňal a hneď pridávame mäso, smažíme.
Pridáme 2 čl mletej papriky a ostatné koreniny a soľ podľa chuti.
Nakoniec pridáme pretlak.
-
3
Cestoviny a mäso dáme na plech a zmiešame dokopy. Plech dáme do predohriatej rúry zapekať 30 minút na 230 stupňov.
-
4
Kto chce môže dať zapekať až na 250 stupňov do chrumkava, tak, ako to máme radi my. Nebojte sa cestoviny vôbec nebudú vysušené.
Podávame s čerstvo nakrájanou šalátovou uhorkou.









odskúšané - super jedlo. Dal som však miesto pretlaku smotanu s jedným rozmiešaným vajcom. /Pretlak nemám rád/
pecena ryza - Ross il-forn :-)
Link sa nedá otvoriť, je nedokončený alebo odstrihnutý. Môžete ho pridať ešte raz a správne?