Polievka zo šalátu so slaninou a s vajíčkom
Lukáš Lendvay
šéfkuchár reštaurácií La Marine a THeMA v Bratislave, 31. januára 2018
šéfkuchár reštaurácií La Marine a THeMA v Bratislave, 31. januára 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Cibuľu a slaninu nakrájame nadrobno a opražíme na oleji dozlata. Pridáme prelisovaný cesnak, bobkové listy, zemiaky nakrájané na menšie kocky a zalejeme vodou alebo vývarom. Ochutíme soľou, korením, cukrom a varíme, až kým zemiaky nie sú mäkké.
- 2
Potom do polievky pridáme smotanu, hlávkový šalát nakrájaný na hrubšie pásiky, vajíčka a varíme 5 minút. Polievku na záver dochutíme octom.
Tiež Šalátová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
skúsim raz-ako píše @Pivonka-vpusti ť vajíčka a vypnúť plyn..aká bude zmena-uvidím...