Šalátová polievka
Šalátová polievka

Polievka zo šalátu so slaninou a s vajíčkom

Lukáš Lendvay
šéfkuchár reštaurácií La Marine a THeMA v Bratislave, 31. januára 2018
Polievka zo šalátu so slaninou a s vajíčkom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

200 g
1 ks
100 g
4 ks
200 ml
2 ks
2 strúčiky
2 ks




Postup

  1. 1

    Cibuľu a slaninu nakrájame nadrobno a opražíme na oleji dozlata. Pridáme prelisovaný cesnak, bobkové listy, zemiaky nakrájané na menšie kocky a zalejeme vodou alebo vývarom. Ochutíme soľou, korením, cukrom a varíme, až kým zemiaky nie sú mäkké.

  2. 2

    Potom do polievky pridáme smotanu, hlávkový šalát nakrájaný na hrubšie pásiky, vajíčka a varíme 5 minút. Polievku na záver dochutíme octom.

Diskusia k receptu

mijaita
Ja nechci pozvat ke stolu, to je na dlouhe lokte. Radsi ji uvarim. Vypada dobre. Az na Varese jsem poznala salatovou polevku. V Cechcach se nevari. A chutna mi a libi se mi proto i tenhle recept.
pivonka
Aj mne sa polievka páči, ale vajíčka by som tam pospúšťala až po vypnutí varu, aby sa nerozprplali. Tak ich dávam aj do vianočnej kapustnice.
buchtabuchta
My si davame vajicko natvrdo nakrajane na kolieska navrch, a salat nevarim, len ho vmiesam do vriacej polievky. Je to vyborne, tenke listky trochu zmaknu a hrubsie jemne chrumkaju pod zubami. Nikdy ma nenapadlo robit tuto polievku ked nie je sezona salatu, hoci salat sa vala v obchodoch celorocne. Akosi mi patri len k letu. Ale dala by som si, normalne ste mi chute narobili, pekny recept.
pivonka
@Zivestriebro , Pri vare sa surové vajíčko rozíde, rozprple. Keď sa opatrne spustí do väčšieho množstva polievky a nechá pôsobiť, teplo spôsobí, že je v celom priereze uvarené, ale tak zvláštne, nie celkom natvrdo, je to veľmi chutné. Mám s tým skúsenosti, ako píšem vyššie.
radost
Nie šalátovú-ale kyslú zemiakovú polievku varievala už moja babka-s vpustenými vajíčkami-na konci varu..vždy boli celé-netreba po vpustení vajíčok miešať váru-až po čase opatrne..
skúsim raz-ako píše @Pivonka-vpusti ť vajíčka a vypnúť plyn..aká bude zmena-uvidím...
farbuska
Veľmi pekná polievka a určite mi bude chutiť. Radím do plánu.
motyka
Šalátovú varím. Oproti mojej, táto je vylepšená. Určite uvarím podľa tohto receptu. Ďakujem za recept.
kuchticka
Salatovu polievku robievala moja mam kazde leto v CASE urody cerstveho salatu. Vajicko vsak nepridavala. Polievka bola syta tou smotanou a staCILO KRAJICEK CHLEBA NA ZASYTENIE.
mijaita
Výborná! Dochutila jsem citronovým olejem a hrubým pepřem. Gazdovská slanina to jistila. Jsem ráda za tenhle recept!






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia