Foto: renate
V týchto vianočných dňoch mi učaroval med. Piekli sa medovníčky, dávam si ho do čaju, voňal všade. No a dnes som ho použila na Zobraziť celý popisV týchto vianočných dňoch mi učaroval med. Piekli sa medovníčky, dávam si ho do čaju, voňal všade. No a dnes som ho použila na potieranie bravčovej krkovičky. Med v tomto spojení nebol v konečnom dôsledku sladký, dodal pečenému mäsu výraznú chuť a krásnu farbu....všetkým náramne chutilo. Tak dúfam, že sa to bude páčiť aj vám....
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
do väčšej nádoby dáme asi 2 dcl oleja, mletú červenú papriku, zázvor, majoránku, soľ, čierne korenie, bazalku...a všetko zamiešame. Touto "marinádou" ponatierame krkovičku a necháme zakryté v chlade odstáť aspoň dve hodinky.
-
2
v malej miske si vymiešame asi tri lyžice medu s troškou vody. Potrieme krkovičku a počas pečenia týmto medovým roztokom budeme priebežne stále potierať.
-
3
krkovičku trošku podlejeme vodou, prikryjeme a necháme piecť cca 45 min.
-
4
zemiaky narežeme na kocky, okoreníme, osolíme a pridáme ku krkovičke. Necháme dopiecť....
-
5
po celú dobu pečenia priebežne mäsko natierame medovým roztokom!!!! Ja som k hotovému jedlu ako prílohu použila červenú kapustu, pretože som mala uvarenú od včerajška :-) Prajem dobrú chuť!
Diskusia k receptu