Foto: dorisa
Dlho som sa rozhodovala upiecť škvarkové pagáčiky. Musím sa priznať, že som sa strašne bála a hľadala som recepty krížom-krážom, ale nakoniec mi ani Zobraziť celý popisDlho som sa rozhodovala upiecť škvarkové pagáčiky. Musím sa priznať, že som sa strašne bála a hľadala som recepty krížom-krážom, ale nakoniec mi ani jeden nepadol do oka, alebo som nemala potrebnú surovinu doma. Tak som tvorila podľa seba, kedže vypadol proces kysnutia cesta. Dajú sa jesť, nabudúce pridám viac soli.
porcií
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
Pripravila som si suroviny, Použila som prípravok Kysnuté cesto Expres, od Dr.Oetkera, nekupovala som ho, mala som ho vo vianočnej cene od Varechy, bolo ho treba vyskúšať. V tomto prípade cesto netreba dať kysnúť.
-
2
Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na tvar obdĺžnika. Škvarky, zmäknuté natrieme na plát.
-
3
Potom cesto so škvarkami preložíme do takéhoto tvaru...... necháme odpočinúť , znova rozvalkáme ......
-
4
......a toto opakujeme ešte raz(dvakrat)
-
5
Potom cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme asi na hr. 1,5 cm a formičkou vykrajujeme pagáčiky.
-
6
Tieto kladieme na plech(nemusí byť papier), potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom, ľanovými semienkami, alebo rascou.
-
7
Plech dáme do rúry a pagáče pečieme, kým pekne nechytia farbu a neupečú sa. Ako na druhý pokus dobre?,nie???????
Honestka, ten prášok je vhodný na slané aj sladké pečenie, na kysnuté cestá ako náhrada za droždie a na sáčku je aj základný recept a postup prípravy. Je to dobré, netreba čakať na kysnutie.