Foto: jody
Jedno z jedál, ktoré sa tiež dá pripraviť a jesť ´obojako´, čiže nasladko aj naslano a preto je aj príprava uspôsobená na oba spôsoby. Zobraziť celý popisJedno z jedál, ktoré sa tiež dá pripraviť a jesť ´obojako´, čiže nasladko aj naslano a preto je aj príprava uspôsobená na oba spôsoby. A rodina sa zvyčajne delí na tých sladko a na slano slížových :-) Kam patríte vy?
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šikovní a neleniví si spravia slíže doma podľa overeného receptu. Ostatní kúpia. Ja som použila akési talianske cestoviny, názov som zabudla, ale k širokým slížom mali najbližie. Takže si ich uvaríme vo vrelej osolenej vode pekne na skus. Scedíme, nepreplachujeme, omastíme rozpusteným maslom.
- 2
Nadrobno nakrájanú cibuľu so slaninou upražíme do chrumkava. Tvaroh rozmiešame s kyslou smotanou do hladšej hmoty. Nesolíme! Musí byť použiteľný pre obe verzie.
- 3
Slíže pokladieme kôpkami tvarohovej zmesi a buď posypeme práškovým cukrom a polejeme rozpusteným maslom alebo naň pridáme opraženú cibuľu so slaninou a jemne posolíme. Prajem dobrú chuť. :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@danielas ja mám tiež také "papkáčky", dobre sa to ohreje nad parou a tanier zakryjem pokrievkou - alebo vyššou rajničkou- podľa toho, koľko toho ostalo (keď mi niektorá zaspala nad tanierom, potom boli ohriate na olovrant)