Krúpové mäsové gule v paradajkovej omáčke
V podstate niečo na spôsob plnenej papriky. Milujem jačmenné krúpy a jednoducho ich mám v plnke...
Korenené mäso na kyslo
Toto mäsom robím z bravčového alebo hovädzieho mäsa, obe varianty nám chutia. Rovnako ho robím...
Domáca paštéta z bravčovej pečene so zeleným korením
Túto paštiku pripravujem na domáce oslavy. Kúpim prerastený bravčový bôčik, pokrájam na kocky, uvarím...
Obyčajné obrátené bravčové rezne s grilovanou polentou
Moji chlapi milujú rezne, najradšej majú rezeň s rezňom :-) , tak som im pripravila obrátené...
Guľky s dynamitom
Toto je recept z bohom zabudnutého kraja , kde som vyrastala a strávila svoju...
Škvarkové pagáče
Dlho som sa rozhodovala upiecť škvarkové pagáčiky. Musím sa priznať, že som sa strašne bála...
Nedeľná raňajková mačanka
Vždy, keď varím kapustnicu, mám z kapusty aj kyslú kapustovú vodu, teda "jušku", ...
Vyprážaný rezeň v dvojakom kožuchu
Výprážané rezne robievame maximálne 3x v roku... ale keď ich robím , musia byť z vnútra...
Údená krkovička v zemiakovom cestíčku
Nastrúhame očistené zemiaky na jemnom strúhadle, pridáme vajcia, nakrájaný cesnak, múku, mlieko a...
Pečené bravčové pliecko marinované vo vínovej marináde (fotorecep)
Recept pochádza z francúzskej kuchyne, vínovú marinádu som pripravila podľa receptu MARINADE AU VIN & PURÉE...
Bravčové na horčici
Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji. Pridáme mäso pokrájané na rezance a rýchlo opečieme, tak aby sa...
Strakatá fazuľa v kyslej kapuste s údenou krkovičkou
Chutná kombinácia fazule, kyslej kapusty, zemiakov, údenej krkovičky a klobásy.
Zemiaky s tvarohom
Čas predvianočný čas zhonu, ale jesť treba a ešte chutne, aby sme si vydýchli prišli späť do...
Mleté mäso s pórkom
Veľmi chutný obed plný zeleninky a farieb. Mleté mäso môžete nahradiť kuracím, alebo bravčovým mäsom...
Karbonátky podľa receptu českých babičiek
Recept je z krásnej knihy Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědicství našich babiček. Dnes som...
Špišská polievka s údeným kolenom
U nás, čo ja pamätám, sa varila táto polievočka s údeným, či to je koleno, rebrá alebo aj iné. Zaradila by som tento recept k starým babičkovským receptom....
Zemiaky pečené v rúre
Po mojej prvotine, ktorou bola jarná šalátová polievka pridávam ďalší recept (ak sa vôbec o recepte...
Cesnakové bravčové rezne
Pridávam recept pre rezňových labužníkov, ktorý som "ozdravila" cesnakom. Túto špecialitku mi prezradila spoložiačka s...
Domáca tlačenka s cibuľou
Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...
Bravčová plnená sekaná
Toto jedlo je bombastické a na plnenie sa dajú použiť rôzne suroviny, syr, klobása, ...
Z tejto oškvarkovej nátierky budete nadšení! Prezradíme vám, v čom je jej tajomstvo
Oškvarková nátierka, to je nehynúca klasika slovenských domácností. Ale táto je priam exkluzívna! Rodina i návšteva vás za ňu budú velebiť, ručíme vám za to, že sa na stole dlho nezohreje....
Plnená cuketa s mäsom
Fotka nevyzerá vábne, ale nestihla som cuketu nafotiť na tanieroch, tak rýchlo sa zjedla:o)
Fašírky so smotanou a šťuchanými zemiakmi s mladou cibuľkou
Mala som chuť na šťuchané zemiaky. Spravila som ich k fašírke.
Kapustnica dedka Cyra
Kapustnica, ktorú pripravujem niekoľkokrát do roka, ale najmä na Vianoce.
Plnené zemiakové placky
Najemno postrúhané zemiaky necháme odstáť a vodu scedíme. Pridáme múku, vajcia, prelisovaný cesnak, ...
Valašská kapusta
Je to vlastne segedín zo sladkej kapusty. Varím to už dlhé roky, recept...
Pizzovníky
Perfektné, rýchle a bez kysnutia :) ... Na rodinné oslavy či na nejakú párty super...
Bravčové výpečky a chlpaté knedlíky
Nedeľný obed sme si spestrili českou kuchyňou. Patrí k tomu neodmysliteľne aj kapusta, ale recept na ňu...
Plnené mäso praženicou
Tento recept mám dávno už ani neviem odkiaľ, robievala som toto mäso do alobalových balíčkov, ...
Pražená kantonská ryža
Ryžu opláchneme pod tečúcou vodou a varíme 20 minút vo vriacej vode. Hotovú scedíme a odložíme....
Bravčová krkovička alebo kuracie stehná s cibuľkou
Rýchla večera, ktorá nikdy nesklame. Ak máte doma "kyseliny" ako ja, tak niekedy fakt dôjde...