Pivový chlieb
Pivový chlieb

Domáci pivový chlebík s oškvarkovou nátierkou

Michal Lukačovič a Filip Bukový
z Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 11. júla 2019
Domáci pivový chlebík s oškvarkovou nátierkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
30 minút
príprava
30-40 minút
na 220 °C

Suroviny

1 kg
550 ml
80 g
20 g
100 g uvarený
20 g
1 kocka
Nátierka:
500 g
30 g
50 g
3 ks
150 g
30 g
5 g
120 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Droždie rozmiešame v pive spolu so soľou, s cukrom a majoránom. Pridáme nastrúhaný uvarený zemiak a múku, vymiesime polotuhé cesto, ktoré necháme kysnúť asi 30 minút.

  2. 2

    Z vykysnutého cesta vytvarujeme 2 bochníky, ktoré necháme podkysnúť a pečieme v rúre rozohriatej na 220 °C asi 30–40 minút. Upečené bochníky necháme vychladnúť na mriežke.

  3. 3

    Nátierka: Oškvarky pomelieme, pridáme horčicu, soľ, korenie, nastrúhané uhorky, maslo, cesnak a nastrúhané vajcia uvarené natvrdo. Všetko spolu dobre premiešame.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
Vyskusala som vas chlebik, je tam vsak privela soli! Prosim, upravte si mnozstvo. Ja som dala o stvrtinu menej a stale je dost slany. Osobne si myslim, ze by pokojne stacilo dat len polovicu.

Pridaj komentár k receptu: