Domáci pivový chlebík s oškvarkovou nátierkou
Michal Lukačovič a Filip Bukový
z Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 11. júla 2019
z Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 11. júla 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
30 minút
príprava
príprava
30-40 minút
na 220 °C
na 220 °C
Suroviny
1 kg |
|
550 ml |
|
80 g |
|
20 g |
|
100 g uvarený |
|
20 g |
|
1 kocka |
|
Nátierka: | |
500 g |
|
30 g |
|
50 g |
|
3 ks |
|
150 g |
|
30 g |
|
5 g |
|
120 g |
|
Postup
-
1
Droždie rozmiešame v pive spolu so soľou, s cukrom a majoránom. Pridáme nastrúhaný uvarený zemiak a múku, vymiesime polotuhé cesto, ktoré necháme kysnúť asi 30 minút.
- 2
Z vykysnutého cesta vytvarujeme 2 bochníky, ktoré necháme podkysnúť a pečieme v rúre rozohriatej na 220 °C asi 30–40 minút. Upečené bochníky necháme vychladnúť na mriežke.
- 3
Nátierka: Oškvarky pomelieme, pridáme horčicu, soľ, korenie, nastrúhané uhorky, maslo, cesnak a nastrúhané vajcia uvarené natvrdo. Všetko spolu dobre premiešame.
Tiež chlieb:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dnes som odvážila 30 g soli a je to 5,5 KL !!! Recept treba opraviť. Minule som dala podľa seba, primerane a pomazánka bola výborná. Ten šefkuchár, autor receptu, nemá predstavu, keď dal 30 g soli do 500 g skvariek. Podľa mňa to malo byť 3 g namiesto 30 g.
Píšem preto, aby som varovala osttných .
Prepáčte moje preklepy, mám angl. klávesnicu, pomaly si na ňu zvykám, ďakujem.