Domáci pivový chlebík s oškvarkovou nátierkou

Michal Lukačovič a Filip Bukový
z Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 11. júla 2019 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Domáci pivový chlebík s oškvarkovou nátierkouFoto: Pravda - Ivan Majerský
30 min
príprava
30-40 min
na 220 °C

Suroviny

1 kg
550 ml
80 g
20 g
100 g uvarený
20 g
1 kocka
Nátierka:
500 g
30 g
50 g
3 ks
150 g
30 g
5 g
120 g
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Droždie rozmiešame v pive spolu so soľou, s cukrom a majoránom. Pridáme nastrúhaný uvarený zemiak a múku, vymiesime polotuhé cesto, ktoré necháme kysnúť asi 30 minút.

  2. 2

    Z vykysnutého cesta vytvarujeme 2 bochníky, ktoré necháme podkysnúť a pečieme v rúre rozohriatej na 220 °C asi 30–40 minút. Upečené bochníky necháme vychladnúť na mriežke.

  3. 3

    Nátierka: Oškvarky pomelieme, pridáme horčicu, soľ, korenie, nastrúhané uhorky, maslo, cesnak a nastrúhané vajcia uvarené natvrdo. Všetko spolu dobre premiešame.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist