Boloňské špagety

thedrunkchef - fotkathedrunkchef, 11. marca 2012
15 minút
príprava
75 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Na oleji, alebo masle si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a nastrúhaný celer a mrkvu.

    Boloňské špagety - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme mäso a za občasného miešania restujeme tak 10 minút. Osolíme a okoreníme.

    Boloňské špagety - obrázok 2
  3. 3

    Potom pridáme pretlak a paradajky z konzervy, zalejeme vodou a dusíme minimálne hodinu.

    Boloňské špagety - obrázok 3
  4. 4

    Po hodine pridáme nasekanú čerstvú petržlenovú vňať, podľa chuti prelisujeme cesnak a necháme tak 5 minút prebublať.

    Boloňské špagety - obrázok 4
  5. 5

    Podávame posypané strúhanym syrom. Najlepší je parmezán, ja používam keď mám dobrú goudu. Teraz som vyskúšal so 4 mesiace zrejúcim kravským syrom, ale u neho pozor na množstvo, je až moc aromatický.

    Boloňské špagety - obrázok 5

Diskusia k receptu

tatranka
Tvoj recept som si uložila do kk.Máme radi špagety a suroviny ktoré uvádzaš skúsim použiť.Recept je zaujímavý.
cvrlik
Dnes varím ja....no hádam to zvládnem :)
eliniatko
Ja síce špagety nemusím, ale robila som tieto mužovi a bol to úspech :) Takže ďakujem za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia