Foto: thedrunkchef
15 minút
príprava
príprava
75 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji, alebo masle si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a nastrúhaný celer a mrkvu.
-
2
Pridáme mäso a za občasného miešania restujeme tak 10 minút. Osolíme a okoreníme.
-
3
Potom pridáme pretlak a paradajky z konzervy, zalejeme vodou a dusíme minimálne hodinu.
-
4
Po hodine pridáme nasekanú čerstvú petržlenovú vňať, podľa chuti prelisujeme cesnak a necháme tak 5 minút prebublať.
-
5
Podávame posypané strúhanym syrom. Najlepší je parmezán, ja používam keď mám dobrú goudu. Teraz som vyskúšal so 4 mesiace zrejúcim kravským syrom, ale u neho pozor na množstvo, je až moc aromatický.
Diskusia k receptu