Kabáč s kyslou kapustou a slaninou fotorecept
Foto: kvakac
Sú to kabáče, ktoré vám neuschnú a sú trochu kyslé od kapusty, fajn dobrota. U nás top recept na teplé dni.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Z mlieka, droždia, cukru a trochu soli urobíme kvások. Táto kapusta v plechovke sa nemusí krájať, je na jemno nakrájaná a krátka. Dáme ju len do sitka, nech voda z nej odtečie. Slaninu pokrájame na malé kocky.
-
2
Vo veľkej mise na múku so soľou vylejeme kvások a vlažnú vodu prilievame. Vypracujeme cesto, ktoré by nemalo byť tuhé, ani príliš riedke a necháme kysnúť. Do vykysnutého cesta vmiešame pokrájanú slaninu a kyslú kapustu a rozotrieme na menší plech, ktorý sme ped tým dobre vytreli masťou. (Tento plech ma 27 x 36 cm a vyšli mi dva.) Pečieme vo vyhriatej rúre na 200° C asi hodinu.
-
3
Cesnak nastrúhame a zmiešame s rozpusteným maslom aj s rascou. Týmto potrieme kabáč po 45 minútach a ešte zapečieme asi 15 minút.
-
4
Až za to zapečie takto pekne do zlata. Po upečení potrieme vlažnou vodou a prikryjeme utierkou, aby kabáč odvlhol. Necháme vychladnúť.
-
5
Pokiaľ to vychladne dajte pozor na mačku, alebo psa, čí rodinného príbuzného, aby sa neopálili. Potom nakrájame vynesieme von a je po starosti, za chvíľu ostane po ňom len prázdny tanier. Pri tomto kabáči je výhoda, že nevyschne.
Budem rád ak vyskúšaš, určite bude chutiť.
Aj bez piva je dobrý stačí aj borovička nejaký pollitrík.
Vyskúšaj a ver nebudeš banovať.
To nevadí som rád, že sa ti recept tak páči.
Je to ozaj dobré.
Tady je můj typ: www.varimesmarcelou.cz/slane-peceni/zelniky-nebo-take-zelnikov...
Vďaka za komentík som rád že chutilo.
Vďaka za odobrenie receptu. Babka vedela čo je dobré, nám chutí celej rodine.
Vďaka za komentík som rád že chutil.
A ja jaj to je chyba oboje je kysele, treba to piť z muškátom.
Až teraz som objavil tvoj koment. Vďaka za foto aj vyskúšanie.
Až teraz som objavil tvoj koment. Vďaka za foto aj vyskúšanie.