Bravčové závitky s kyslou kapustou a super omáčkou fotorecept
Tento recept mám z časopisu život ešte z roku 2003, bol tam pod názvom "Štiavnické mešce", ale keďže mne sa to ešte nepodarilo urobiť Zobraziť celý popisTento recept mám z časopisu život ešte z roku 2003, bol tam pod názvom "Štiavnické mešce", ale keďže mne sa to ešte nepodarilo urobiť ako mešec, tak som to nazvala závitky...je to naše veľmi obľúbené a ozaj veľmi chutné jedlo, kt.nechýba skoro na žiadnej oslave:o)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Mäso si nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme. Na rezne rozložíme kyslú kapustu.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Na kapustu dáme kúsok slaniny, klobásu a polovičky vajec.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Naplnené rezne preložíme a zviažeme niťou,
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Na masti závitky zo všetkých strán opečieme a vyberieme.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Vo výpeku speníme cibuľu, pridáme ml.červ.papriku a cca.1/2KL kari korenia.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Vrátime späť závitky, podlejeme vývarom a udusíme do mäkka.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Udusené závitky vyberieme, zbavíme nite.
                                                     - 
                                                    8
                                                    
Omáčku zahustíme múkou, pridáme smotanu a dochutíme podľa potreby.Ja hotovú omáčku zvyknem rozmixovať, prípadne precediť. Vhodnou prílohou sú varené zemiaky...skúšali sme aj knedľu, ale nepasovalo to k sebe.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu