
Tlačenka z pomalého hrnca
Hrniec na pomalé varenie sa dá využiť aj na výrobu jednoduchej tlačenky bez chémie.

Konfitovaný bôčik so zeleninovým bôbom
Naše prababičky akosi inštinktívne tušili, že struky hrachu, fazule, cícera, bôbu či šošovice ukrývajú v...

Polievka z údeného mäsa so zemiakmi
Tak na tento variant obľúbenej slovenskej polievky ma inšpiroval švagor Luxi. Podobne, ako môj otec...

Ropa vieja z Gran Canarie
Ropa vieja (čítaj vijecha) alebo "staré prádlo" sú niečo podobné ako guláš alebo prívarok/Eintopf s vareným, ...

Kalerábový eintopf s mäsovými guľkami
Zeleninu očistíme, mrkvu a kaleráb nakrájame na 1 cm hrubé hranolčeky, zemiaky na väčšie kocky a cibuľu nadrobno.

Špecialita zo švábky / zemiakov/
Rýchla večera, keď v chladničke zostanú zvyšky syra a salámy.

Bravčový bôčik plnený zeleninou
Anglickú zeleninu podusíme na masle, do ktorej pridáme soľ, dochucovaciu zmes (vegeta) a korenie...

Letná pasta Carevič Ivánuška
Tento "maglajz" je vytvorený predovšetkým z plodov našich letných záhradiek, doplnený v jednej verzii plodmi lesa...

Bôčikový slimáčik
Tento recept som dostal od mojej priateľky a pre jeho jednoduchosť som ho hneď vyskúšal a stalo...

Pečené pliecko so špenátom a s trhanými plackami
Bravčové pliecko osolíme, okoreníme, obalíme nasekaným rozmarínom a uložíme na noc do chladu. Potom...

Plnená sekaná roláda so zemiakmi
Tento recept mám v mojej kuchárskej knihe asi 15 rokov a tak som si ho po dlhom...

Zelný prejt z kysaného zelí
Zelný prejt z kysaného zelí je další z mnoha receptů, při kterém lze elegantně zužitkovat zbylé dušené kysané zelí. Pokrm je velmi sytý a chutný....

Víkendová krkovička
Veľmi chutné mäsko, ktoré mám z jednej kuchárskej knihy. Je mäkučké a vhodné aj na...

Hermelín s hubami
Ráda experimentuji s hermelíny. Různě je plním, smažím uzavřené i otevřené. Tuhle variantu nabídl...

Chrumkavé kolienko s chrenovým šalátom
Koleno umyjeme, dobre nasolíme a vtrieme po celom povrchu rozmarín a cesnak. Takto pripravené koleno...

Bravčové s červenou kapustou a bielou cibuľou na čiernom pive
Ďalšia chlapská lahôdka do „postupky“ vhodná pre všetkých gurmánov bez rozdielu pohlavia, veku a farby pokožky....

Plnená bravčová sekaná z domácej pekárne
Mleté mäso nakoreníme podľa chuti, pridáme vajíčko (aby mäso pekne držalo po prepečení a vychladnutí), ...

Sekaná na divoko
Recept by mal patriť do českej kuchyne, ale my ho pripravujeme doma na Slovensku často a...

Bravčová pečeň v šunkovom zvitku
Mali sme chuť na bravčovú pečeň. Rozhodol som sa za pochodu, že ju trochu inak...

Rolky z kotlety a mletého masa
Jednoduché na přípravu, chutné pro jazýček a svým vzhledem potěší i oko vašich strávníků...

Dolniacke pečené bravčové mäso
Bravčové karé umyjeme, nakrájame na kotlety, ktoré naklepeme, pri kosti narežeme, osolíme a...

Pomazánka z choriza
Vše rozmixujeme. Podáváme na pečivu a ozdobíme čerstvou zeleninou nebo i kouskem sýra.

Myslivecké rezne s hubami a zemiakovými nočkami
Když já toho Babicu tak miluju!! :-)) Snad se i mezi vámi najde nějaký milovník jeho receptů....

Steak z bravčovej sviečkovice
Mäso rozdelíme na dve porcie a ručne do neho vtrieme trochu oleja zo všetkých strán.