
Morčacie pečienky na kačacej masti
Moje obľúbené jedlo sú vyprážané morčacie pečienky, ale pre nedostatok času som ich urobila na kačacej...

Pstruh s hríbovou plnkou
V našej rodine ryby milujeme a ja dvojnásobne... nielenže ich rada jem ale ešte radšej ich...

Pečený kapor na víne
Tento recept si pamätám z detstva robil ho vždy otec a nám veľmi chutil teraz ho robievam...

Chuť Ázie
Tento recept som si vymyslela (vytvorila) sama. Rada skúšam nové veci a experimentujem, preto som...

Kuracie pečienky v slaninovom kožúšku
Je pravda, že pečienky akého koľvek druhu a každej kuchynskej úprave ja môžem. Dnes som...

Bezlepkové žemľové knedličky
Aj keď máte celiakiu, nemusíte si odopierať tradičné jedlá. Dnes sme pre vás “navarili” bezlepkové...

Hovädzí valček v horčicovej omáčke
Zase raz ja a hovädzí valček, čo už, je to krásny kúsok planého mäsa to...

Kuracie ragú z vykosteného stehna
Jednoduché ragú so zeleninou teraz z vykosteného kuracieho stehna

Králičí chrbát s pyré z romanesca
Chrbát z králika nakrájame na menšie časti, dáme do misky, pridáme tymian, rozmarín a...

Pečená hus plnená kyslou kapustou a jablkami
Vyčistenú a umytú hus zvnútra i zvonku osolíme a naplníme pokrájanou kyslou kapustou, ktorú pokvapkáme olejom, pomiešame s pokrájanými jablkami bez...

Rybie filé v karí omáčke
Asi na 20 minút namočíme rybie filé do mlieka. Pripravíme si aj ostatné suroviny.

Linguine so smotanovo-kôprovou omáčkou a krevetami
Keď konečne dajú v obchode krevety do zľavy...

Pšenica s kuracím mäsom na víne
Občas se mi povede jiný "model" než inspirace z netu. Tenhle se stal dost frekventovaným...

Žobrácka pochúťka
Dôkladne umyté držky varíme. Vodu počas varenia 2–krát vymeníme. Uvarené držky necháme vychladnúť.

Rezne zapekané s hermelínom
Rezne naklepeme, osolíme a posypeme korením. Do vymasteného pekáča vložíme mäso, naň položíme kolieska salámy,...

Kysáčska sárma
Na tento spôsob sármu robila aj moja mama a svokra. Opýtala som sa susedu ktorá za...

Panenka v pizza ceste s rukolovým šalátom
Pizza cesto na pizzu: Droždie rozdrobíme do vlažnej vody, premiešame a necháme 10 minút postáť. Potom...

Kuracie prsia obalené v cestičku so šampiňónmi
Šampiňóny ľúbim stále a nemusia byť ani v omáčke :) A pre tých ktorí sa budu pýtať...

Obložený tanier
postup je jednoduchy nakrajať a naaranžovat si to na tanier, kuracie prsia prudko opečieme a položime...

Roštenka s ríbezľovou omáčkou a červeným vínom
Plátky mäsa naklepeme a osolíme. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, vložíme mäso a opečieme ho....

Hovädzí plátok na provensalských bylinkách
Nedeľný obed z predného hovädzieho mäsa s provensalskými bylinkami

Zubáč na hráškovom pyré s hubami a konfitované zemiaky
Osolené a okorenené filety zo zubáča restujeme na olivovom oleji približne 2 minúty z každej strany podľa...

Kabanosová omáčka
Tento recept jsem před delším časem našla ve svém emailu. Pochází ze Slovácké kuchařky...

Grilovaná zelenina s krabími tyčinkami
Nazvala som to grilovaná, pretože keď už počasie nejak nedovoľuje vytiahnuť gril a posedieť v záhrade,...

Karí s bravčovým mäsom
Komerčný recept<br /> Jedlá ázijskej kuchyne sú známe predovšetkým originálnou chuťou a výbornou zmesou korenín. Podravka ochucovadlo...

Hrebenatky na hubovom lôžku - Noix de St-Jacques au lit des champignons
V tržnici mali krásne hrebenatky, očistené, bez mušlí. no nekúp ich... Žiaľ, ...