Foto: monty469
Dnes som upiekla fašírku trochu inak. Toto je výsledok, nech sa páči.
Suroviny
Fašírka: | |
1 kg bravčové |
|
3 ks |
|
200 g |
|
200 ml |
|
1 ks väčšia |
|
5 strúčikov |
|
1 ČL |
|
1 ČL cervená |
|
1 ČL |
|
1 PL drvená sušená |
|
1 PL |
|
1 ks na potretie |
|
na potretie pekáča |
|
1 ČL |
|
Pyré: | |
600 g |
|
600 g |
|
podľa potreby |
|
2 PL |
|
podľa chuti |
|
Cibuľové krúžky: | |
4 ks |
|
podľa potreby |
|
podľa chuti |
|
|
Postup
-
1
Rožky nakrájame na kocky a zalejeme mliekom. Cibuľu nakrájame na drobno, cesnak prelisujeme, syr nakrájame na malé kocky. Potom do misy vložíme cibuľu, cesnak, syr, pridáme všetky koreniny, mleté mäso a rožky (tie pred pridaním zľahka "vyžmýkame").
- 2
Premiešame, vyformujeme dve fašírky (ja si na pracovnú dosku dám trochu strúhanku, formuje sa to potom ľahšie). Potrieme ich vajíčkom, ktoré zmiešame s horčicou. Podlejeme horúcou vodou (100 ml), zakryjeme alobalom a pečieme 50 minút pri teplote 200 °C. Potom dáme alobal preč a zapekáme ešte 20 minút, aby fašírka "chytila" farbu.
- 3
Pyré: zemiaky a zeler nakrájame na kocky. Zalejeme vodou, osolíme a varíme do mäkka (ja som to varila v tlakovom hrnci 10 minút). Po uvarení scedíme, pridáme maslo, mlieko podľa potreby a dochutíme soľou. Na záver to vymixujeme a pyré je hotové.
- 4
Cibuľové krúžky: cibuľu nakrájame na kolieska (jednotlivé kolieska oddelíme tak, aby vznikli tenké krúžky). Obalíme v hladkej múke a vysmážame v horúcom oleji do zlatista (krúžky dávame na papierový obrúsok, aby sme sa zbavili prebytočného oleja). Dochutíme soľou.
- 5
Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
* * * * *
@olinecka ďakujem, a tá cibuľka je trošku viac pripečená, niektoré kúsky. Inak na chuti sa to nijako negatívne neodrazilo :) Pekný deň aj tebe