Fašírka so syrovou mozaikou

monty469 - fotkamonty469, 23. januára 2016
Fašírka so syrovou mozaikou
Foto: monty469

Dnes som upiekla fašírku trochu inak. Toto je výsledok, nech sa páči.

Suroviny

Fašírka:
1 kg bravčové
3 ks
200 g
200 ml
1 ks väčšia
5 strúčikov
1 ČL
1 ČL cervená
1 ČL
1 PL drvená sušená
1 PL
1 ks na potretie
 na potretie pekáča
1 ČL
Pyré:
600 g
600 g
podľa potreby
2 PL
 podľa chuti
Cibuľové krúžky:
4 ks
 podľa potreby
 podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rožky nakrájame na kocky a zalejeme mliekom. Cibuľu nakrájame na drobno, cesnak prelisujeme, syr nakrájame na malé kocky. Potom do misy vložíme cibuľu, cesnak, syr, pridáme všetky koreniny, mleté mäso a rožky (tie pred pridaním zľahka "vyžmýkame").

  2. 2

    Premiešame, vyformujeme dve fašírky (ja si na pracovnú dosku dám trochu strúhanku, formuje sa to potom ľahšie). Potrieme ich vajíčkom, ktoré zmiešame s horčicou. Podlejeme horúcou vodou (100 ml), zakryjeme alobalom a pečieme 50 minút pri teplote 200 °C. Potom dáme alobal preč a zapekáme ešte 20 minút, aby fašírka "chytila" farbu.

  3. 3

    Pyré: zemiaky a zeler nakrájame na kocky. Zalejeme vodou, osolíme a varíme do mäkka (ja som to varila v tlakovom hrnci 10 minút). Po uvarení scedíme, pridáme maslo, mlieko podľa potreby a dochutíme soľou. Na záver to vymixujeme a pyré je hotové.

  4. 4

    Cibuľové krúžky: cibuľu nakrájame na kolieska (jednotlivé kolieska oddelíme tak, aby vznikli tenké krúžky). Obalíme v hladkej múke a vysmážame v horúcom oleji do zlatista (krúžky dávame na papierový obrúsok, aby sme sa zbavili prebytočného oleja). Dochutíme soľou.

  5. 5

    Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
fašírka je fajn, robievam podobnú len syr strúham. Tip na takéto cibuľové krúžky mám od bývalej kolegyne, robievala ich mužovi ked sa potrebovala udobriť :)

Pridaj komentár k receptu: