Panenka s vínovou omáčkou a orechmi
šéfkuchár Korzo café & restaurant v Bratislave, 27. decembra 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 200,180 °C
Suroviny
Bravčová panenka: | |
800 g |
|
100 g |
|
200 ml |
|
50 g |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
Pyré z pečených zemiakov: | |
1 kg |
|
500 g |
|
125 g |
|
50 ml |
|
Postup
-
1
Bravčová panenka: Mäso zbavíme blán, retiazky, tuku a nečistôt tak, aby zostal rovnomerný valček. Na rozpálenej panvičke roztopíme 50 g masla a pridáme mäso. Na prudkom ohni pečieme zo všetkých strán. Odložíme na pekáč a pečieme v rúre rozohriatej na 200 °C 5 minút.
- 2
V panvici, v ktorej sme pripravovali mäso, pripravíme omáčku. Po odložení mäsa na pekáč vložíme do panvice vlašské orechy a prudko ich opečieme. Podlejeme červeným vínom. Víno privedieme do varu a na miernom ohni redukujeme asi o dve tretiny.
- 3
Omáčku odstavíme a ochutíme soľou, korením a kryštálovým cukrom. Do omáčky zašľaháme zvyšok masla. Mala by mať krásnu lesklú farbu, hustú konzistenciu a výraznú chuť po víne.
- 4
Pyré z pečených zemiakov: Na plech rozsypeme hrubozrnnú soľ, poukladáme naň zemiaky a pečieme 30 minút pri teplote 180 °C. Zemiaky vydlabeme, prelisujeme, pridáme maslo a smotanu a urobíme pyré, ktoré dochutíme soľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu