Foto: elysa
6-8
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
80 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
1 ks alebo kuracie diely |
|
Marináda: | |
2 PL |
|
1,5 PL |
|
6 strúčikov |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
500 g |
|
3 ks |
|
Postup
-
1
Kura rozdelíme na jednotlivé diely.
-
2
V mise vymiešame marinádu: všetky koreniny, olej, jogurt a pretlačený cesnak.
-
3
Dobre vymiešame.
-
4
Všetky kuracie diely dobre nababreme marinádou, prikryjeme a odložíme do chladničky do druhého dňa.
-
5
Na druhý deň mäso preložíme aj s marinádou do pekáča, posypeme 3 cibuľami pokrájanými na polmesiace. Napevno prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre.
-
6
Pečieme asi hodinu, potom odokryjeme a dopečieme.
-
7
Tu už dopečené.
-
8
Podávame s dusenou ryžou.
Diskusia k receptu