Domáca morčacia šunka

František Mátéffy
šéfkuchár spa & wellness hotela Kaskády na Sliači–Sielnici, 27. apríla 2014
Domáca morčacia šunka
Foto: Ľuboš Pilc
6-8
porcií
10 minút
príprava
120 minút
na 80-85 °C

Suroviny

1,1 kg vykostené stehná a prsia
22 g




Postup

  1. 1

    Morčacie mäso nakrájame na kocky, osolíme, pridáme štipku cukru a poriadne premiešame.

  2. 2

    V chladničke necháme zrieť 48 hodín. Potom zmes naplníme do vrecúška v šunkovarovej forme a varíme pri teplote 80–85 °C asi 120 minút.

  3. 3

    Uvarenú šunku necháme vychladnúť, skladujeme v chlade.

Diskusia k receptu

2michal
Na reze je vidieť, že bola použitá rýchlosoľ a nie soľ.
2michal
Tak isto bez spojky by tak nedržala tvar, ako je na obrázku. To je v recepte vynechané.
babidka
Robila som sunku podla podobneho receptu a "lamala" sa podobne ako tato , iba farbu nemala az taku peknu :-) @2michal , mozno je to naozaj rychlosolou a mozno ani nie - vies ako sa da carovat aj v takom obycajnom programe na upravu fotiek s farbami ??? Fotku predsa robil profesionalny fotograf .
enapo
ja šunku hneď po premiešaní dám do šunkovaru a tak nechám odležať 48 hodín, je krásne scelená




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia