Domáca morčacia šunka
František Mátéffy
šéfkuchár spa & wellness hotela Kaskády na Sliači–Sielnici, 27. apríla 2014
šéfkuchár spa & wellness hotela Kaskády na Sliači–Sielnici, 27. apríla 2014
Foto: Ľuboš Pilc
6-8
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
120 minút
na 80-85 °C
na 80-85 °C
Postup
-
1
Morčacie mäso nakrájame na kocky, osolíme, pridáme štipku cukru a poriadne premiešame.
- 2
V chladničke necháme zrieť 48 hodín. Potom zmes naplníme do vrecúška v šunkovarovej forme a varíme pri teplote 80–85 °C asi 120 minút.
- 3
Uvarenú šunku necháme vychladnúť, skladujeme v chlade.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu