Ryžové rolky s mäsom a so zeleninou
František Mátéffy
šéfkuchár spa & wellness hotela Kaskády na Sliači–Sielnici, 30. apríla 2014
šéfkuchár spa & wellness hotela Kaskády na Sliači–Sielnici, 30. apríla 2014
Foto: Ľuboš Pilc
6-8
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
6-8 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cestoviny namočíme do horúcej vody na 10 minút. Huby namočíme do studenej vody, keď zmäknú, nakrájame ich na drobné kocky. Morčacie krídla vykostíme a mäso pomelieme. Mrkvu, petržlen a kaleráb nastrúhame na hrubšom strúhadle, cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno.
- 2
Keď je to pripravené, všetko spolu (pomleté mäso, ryžové rezance, zeleninu, huby, vajcia a pochutiny) dôkladne premiešame.
- 3
Ryžové plátky kladieme na mokrú utierku, potrieme vodou, aby zmäkli, a na ne kladieme hotovú zmes. Rolujeme z nich závitky s priemerom asi 2,5 cm a dĺžkou 5–6 cm. Rolujeme tak, aby plnka nevytekala. Hotové rolky pomaly grilujeme na teflonovej panvici dozlatista. Najvhodnejšia príloha je jazmínová ryža a čili omáčka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu