Ryžové rolky s mäsom a so zeleninou

František Mátéffy
šéfkuchár spa & wellness hotela Kaskády na Sliači–Sielnici, 30. apríla 2014
Ryžové rolky s mäsom a so zeleninou
Foto: Ľuboš Pilc
6-8
porcií
30 minút
príprava
6-8 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
 (niťovky)
40 ks plátkov
2 ks
2 ks
1 ks
1 ks
2 strúčiky
100 ml
2 ks
3 ks judášovo ucho

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cestoviny namočíme do horúcej vody na 10 minút. Huby namočíme do studenej vody, keď zmäknú, nakrájame ich na drobné kocky. Morčacie krídla vykostíme a mäso pomelieme. Mrkvu, petržlen a kaleráb nastrúhame na hrubšom strúhadle, cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno.

  2. 2

    Keď je to pripravené, všetko spolu (pomleté mäso, ryžové rezance, zeleninu, huby, vajcia a pochutiny) dôkladne premiešame.

  3. 3

    Ryžové plátky kladieme na mokrú utierku, potrieme vodou, aby zmäkli, a na ne kladieme hotovú zmes. Rolujeme z nich závitky s priemerom asi 2,5 cm a dĺžkou 5–6 cm. Rolujeme tak, aby plnka nevytekala. Hotové rolky pomaly grilujeme na teflonovej panvici dozlatista. Najvhodnejšia príloha je jazmínová ryža a čili omáčka.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: