Tento receptík som objavila v jednom časopise,veľmi ma zaujal a tak som ho vyskúšala a celá rodinka sme sa nemohli dojesť.Veľmi chutné jedlo.
porcie
príprava
Postup
-
1
Tvrdý syr nakrájame na kocky a klobásu na kolieska.Striedavo napichujeme na špajdlu syr a klobásu.
- 2
Pripravíme si cestíčko:Do misky nasypeme hladkú múku,prilejeme pivo,pridáme vajíčko,cukor a soľ.Metličkou vyšlaháme hladké cestíčko,ktoré musí mať hustejšiu konzistenciu,aby dobre držalo na špízoch.V prípade potreby cestíčko zahustíme múkou,alebo zriedime pivom.
- 3
V panvici rozohrejeme olej.Kapneme trocha pivového cestíčka aby sme zistili či je olej správne rozpálený.Špízy namáčame v cestíčku a smažíme dozlatova.V priebehu smaženia otáčame.Podávame s čerstvím pečivom a horčicou.Ja osobne som k špízom vyskúšala šalát z činskej kapusty s kukuricou a bolo to výborné. Činsku kapustu nakrájame na menšie rezance pridáme sterilizovanú kukuricu a zalejeme pripravenou zálievkou.Zálievka:Voda,ocot,cukor. Prajem dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu