Foto: lencsejani
Akonáhle sa ochladí, dostanem signál, že musím pripraviť huspeninu.
7
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
7-8h minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Suroviny očistíme a umyjeme
-
2
Zeleninu tiež očistíme, umyjeme
-
3
Všetko vložíme do hrnca a zalejeme 3,5 litra vody. Uvedieme do varu a varíme velmi pomaly, objem vody dodržiavame do konca, dolievame ju. 7-8 hodín.Počas varenia odoberáme penu aj masť! Aby bola po vychladení huspenina pekne čistá.
-
4
Po uvarení vyberieme mäso a oberieme ho z kostí a pokrájame lubovolne podla chuti. Poukladáme do pripravených misiek a zalejeme huspeninou. Ja som pridal aj varené vajíčka.
-
5
Necháme 7-8 hodín vychladnúť, najlepšie cez noc ( pozor na mačky) :-) Podávame s octovou cibuľkou a čerstvým chlebom alebo pečivom.
A veru, pozor na mačky. Neviem, ako sa mi tá potvora minulý rok dostala na chodbu, kde som chladil huspeninu, ale rozprplala mi toho neúrekom. Moji psi mali potom obrovskú radosť a mne ostalo len im tíško zavidieť.
sk.wikipedia.org/wiki/Ku%C5%BEe%C4%BE...
aj keď ja mám niekde v hlave uloženú definíciu kužeľa asi takto: kužeľ je rotačné teleso, ktoré vzniká rotáciou pravouhlého trojuholníka okolo jednej z jeho odvesien
:-)