Bravčová huspenina fotorecept

lencsejani - fotkalencsejani, 1. decembra 2014

Akonáhle sa ochladí, dostanem signál, že musím pripraviť huspeninu.

7
porcií
30 minút
príprava
7-8h minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 ks
0,5 kg
1 ks
4 ks
2 ks
1/4 ks
1 ks
cca 20 ks
2 ks
3 - 4 ČL
1 ČL
3,5 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny očistíme a umyjeme

    Bravčová huspenina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zeleninu tiež očistíme, umyjeme

    Bravčová huspenina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetko vložíme do hrnca a zalejeme 3,5 litra vody. Uvedieme do varu a varíme velmi pomaly, objem vody dodržiavame do konca, dolievame ju. 7-8 hodín.Počas varenia odoberáme penu aj masť! Aby bola po vychladení huspenina pekne čistá.

    Bravčová huspenina (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po uvarení vyberieme mäso a oberieme ho z kostí a pokrájame lubovolne podla chuti. Poukladáme do pripravených misiek a zalejeme huspeninou. Ja som pridal aj varené vajíčka.

    Bravčová huspenina (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Necháme 7-8 hodín vychladnúť, najlepšie cez noc ( pozor na mačky) :-) Podávame s octovou cibuľkou a čerstvým chlebom alebo pečivom.

Diskusia k receptu

36 komentárov k receptu
Huspeninu môžem trikrát denne a hádam by som zvládol aj sedemkrát v týždni. Vyzerá výborne.
A veru, pozor na mačky. Neviem, ako sa mi tá potvora minulý rok dostala na chodbu, kde som chladil huspeninu, ale rozprplala mi toho neúrekom. Moji psi mali potom obrovskú radosť a mne ostalo len im tíško zavidieť.
@marcel ty si mi nasadil normálne chrobáka do hlavy: prezerám si fotky hore dole a stále neviem nájsť tie ihlany. Čo tým myslíš? Teda jedine že by si myslel iný geometrický útvar, napríklad zrezaný kužeľ :-)
juj, či je len je krásna. ja som robila cez víkend, so synom ju budeme tlačiť do hláv celý týždeň. s chuťou a nadšením. :-)) mrkvu a vajíčko som dávala kedysi, keď boli deti malé, na dno ich misiek. keď sa potom pred jedením miska vyklopila na tanier, pekne to vyzeralo. dnes to synovi nechýba, len nech je jej veľa a v nej veľa mäsa a u nás aj koží. takých pekných, jemných. miesto rypáka dávam paprče (frňák som ešte predávať nevidela, len s hlavou) a chvostíky údené. ale nech je ako chce, dobrá domáca huspenina, octová červená cibuľa a čerstvý chlieb - nazvala by som to priam zimným orgazmom. už sa teším na večeru. :-))
@marcel pokiaľ mi moje okuliare na čítanie dobre fungujú, tak majú misky kruhové dno, takže ihlan to byť nemôže. Mne môžeš veriť, úspešne som prešla skúškami z deskriptívnej geometrie. Ja viem, že wikipédia niekedy zavádza, ale v tomto prípade vystihuje rozdiely:  sk.wikipedia.org/wiki/Ihlan...

 sk.wikipedia.org/wiki/Ku%C5%BEe%C4%BE...

aj keď ja mám niekde v hlave uloženú definíciu kužeľa asi takto: kužeľ je rotačné teleso, ktoré vzniká rotáciou pravouhlého trojuholníka okolo jednej z jeho odvesien
@lencsejani , este ze si sa vcas ozval. Dakujem. Mam 2 predne kolena, 4 ako spikove kosti, 4 rebra (Co su myslene na grilovanie,ale surove) a 8 velkych poriadne mäsovych Haxen asi 5cm vysokych v priemere asi 8cm. Dufam, ze to na huspeninu staci. Dnes som aj vhodne misky kupila.
Lencsejani, varim, varim a varim. A pritom pozeram na "arte HD" dokument o Andy Warhol - po nasom Andrej Varhola. Tak sa citim skoro ako doma ;-)
@kuku zamyslim sa a mozno nejaku tu pecku hodim! Ale len vtedy ak mi ta huspenina aj stuhne. Nebudem predsa prezentovat polievku. Inak, v Basileji v jednej galerii mam uz rok vyhliadnuty jeden jeho plagat. Len mi este chyba paaar stoviek frankov. "Ale aj na neho dojde!"

Pridaj komentár k receptu: