Bravčová huspenina fotorecept

lencsejani - fotkalencsejani, 1. decembra 2014

Akonáhle sa ochladí, dostanem signál, že musím pripraviť huspeninu.

7
porcií
30 minút
príprava
7-8h minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 ks
0,5 kg
1 ks
4 ks
2 ks
1/4 ks
1 ks
cca 20 ks
2 ks
3 - 4 ČL
1 ČL
3,5 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny očistíme a umyjeme

    Bravčová huspenina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zeleninu tiež očistíme, umyjeme

    Bravčová huspenina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetko vložíme do hrnca a zalejeme 3,5 litra vody. Uvedieme do varu a varíme velmi pomaly, objem vody dodržiavame do konca, dolievame ju. 7-8 hodín.Počas varenia odoberáme penu aj masť! Aby bola po vychladení huspenina pekne čistá.

    Bravčová huspenina (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po uvarení vyberieme mäso a oberieme ho z kostí a pokrájame lubovolne podla chuti. Poukladáme do pripravených misiek a zalejeme huspeninou. Ja som pridal aj varené vajíčka.

    Bravčová huspenina (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Necháme 7-8 hodín vychladnúť, najlepšie cez noc ( pozor na mačky) :-) Podávame s octovou cibuľkou a čerstvým chlebom alebo pečivom.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Huspeninu môžem trikrát denne a hádam by som zvládol aj sedemkrát v týždni. Vyzerá výborne.
A veru, pozor na mačky. Neviem, ako sa mi tá potvora minulý rok dostala na chodbu, kde som chladil huspeninu, ale rozprplala mi toho neúrekom. Moji psi mali potom obrovskú radosť a mne ostalo len im tíško zavidieť.
juj, či je len je krásna. ja som robila cez víkend, so synom ju budeme tlačiť do hláv celý týždeň. s chuťou a nadšením. :-)) mrkvu a vajíčko som dávala kedysi, keď boli deti malé, na dno ich misiek. keď sa potom pred jedením miska vyklopila na tanier, pekne to vyzeralo. dnes to synovi nechýba, len nech je jej veľa a v nej veľa mäsa a u nás aj koží. takých pekných, jemných. miesto rypáka dávam paprče (frňák som ešte predávať nevidela, len s hlavou) a chvostíky údené. ale nech je ako chce, dobrá domáca huspenina, octová červená cibuľa a čerstvý chlieb - nazvala by som to priam zimným orgazmom. už sa teším na večeru. :-))