Tekvicová polievka
Na zohriatom oleji opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme nadrobno nakrájanú zeleninu s vodou a varíme kým zelenina...
Belgický Waterzooi
Belgické jedlo waterzooi (po flámsky vriaca voda) pochádza z Gentu a jeho základ tvorí kuracie mäso alebo...
Jednoduchá pražená ryža s brokolicou, vajíčkom a cesnakom
Jednoduchá pražená ryža s brokolicou, vajíčkom a cesnakom je chutné jedlo bez mäsa, ktoré si pripravíte pomerne rýchlo....
Kelový Eintopf
Toto jedlo pripravujeme ked nemame cas varit - netreba sa mu velmi venovat a cela priprava aj...
Kuracie prsia na chilli a mede
Podobný recept mi kedysi poslal kamarát, pochádza z nejakej českej stránky, ale už neviem akej....
Hovädzie predné na marhuliach - Barónov tanier
Tento recept mám od svojho otca a on to mal od svojej mamy, ktorá ho...
Vegetariánsky kibbeh z tekvice
Tento libanonský recept som objavila na stránkách Delikatesy. Kibbeh je jedlo z bulguru a mletého mäsa....
Farebné kuracie mäsko
Toto soté som po prvý krát ochutnala u švagrinej a bolo mňam. Príprava je jednoduchá, ...
Focaccia pugliese
Focaccia je typ posúchu, ktorý neodmyslitelne patrí k regiónu Puglia v Taliansku. Chutný, chrumkavý,...
Zemiakový syr
Recept pochádza z bavorsko-rakúskej oblasti . Napriek svojmu názvu nemá nič spoločné so syrom, tak...
Opečené cestoviny
Cestoviny sú národné jedlo talianska, no udomácnili sa aj v našej kuchyni a robievame ich na...
Ževraj najbohovskejšia žemľovka
Vnútri poriadne jablková a mäkkučká, navrchu chrumkavá, poliata roztopeným maslom...
Ružičkový kel s gorgonzolou a so slaninou
Inšpirácia na jednoduchý obed alebo večeru. Ideálnou prílohou je batátovo-zemiakové pyré s cesnakom, jednotlivé chute...
Pečené uzené stehno plněné česnekem
Stehna shora nařežeme a naplníme plátky česneku, kousky másla a bylinky.
Silný vývar z pečeného hovädzieho s bezlepkovými rezancami
O vývaroch je známe, že vás zahrejú a dodajú potrebné minerály pre vaše zdravie a energiu. Vedeli ste ale, že taký poctivý sa varí aj 7-12 hodín?...
Ryžovo-syrové placky
Ryžu uvaríme v pol litri osolenej vody podľa návodu. Potom necháme odokrytú trochu vychladnúť.
Ruský šalát
Plátky uhorky, redkvičiek a jarnej cibuľky preliate jogurtom a podávané s vajíčkom uvareným na tvrdo.
Bravčové plátky z jednej tepši pre dvoch
Lahôdkové mäkučké mäsko pre seniorov „hádzajúcich tretie zuby“, ktoré si pripravíte ľahko, rýchlo, ručne a stručne na jednej ploche a na „pečpapieri“....
Pikantné oprážané šampiňóny
Jednoduché a veľmi chutné jedlo, navyše rýchlo hotové, recept pridávam milovníkom jedál z húb.
Kuracie stehná s fazuľou
Veľmi zdravé jedlo :-) , lebo obsahuje hydinu i strukovinu. Zdravý spôsob prípravy - dusenie....
Srnčí chrbát s pečenou zeleninou so zelerovým pyré
Srnčí chrbát odblaníme, osolíme, okoreníme, pridáme olej a necháme vcelku odstáť aspoň 24 hodín....
Farro šalát
Farro je znama obilnina v talianskej kuchyni a v poslednej dobe je velmi popularna aj ...
Zapečený baklažán s prílohou pečenou v alobale (vegan)
Prvý pokus a improvizácia, aneb môj dnešný obed z trúby. Podarilo sa mi vytvoriť super...
Hubové rizoto s grilovanými kalmármi
V hrnci rozohrejeme olej a pridáme ryžu, prehrejeme ju a podlejeme vínom a vývarom (vodou). Osolíme, jemne...
Špenátovo - tuniakový závin
Môj ďalší experiment, čo chladnička a špajza dá. Keďže tento závin robievam so syrom, ...
Nátierka z koreňovej zeleniny
Túto nátierku robím z rovnakého dielu nastrúhanej surovej mrkvy, petržlenu, celeru a posekanej cibule....