Karfiolový „steak“ na cviklovom hummuse
Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 4. decembra 2018
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 4. decembra 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
35 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cviklový hummus: | |
500 g varená |
|
250 g (z konzervy) |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
2 PL (sezamová pasta) |
|
2 PL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
3 strúčiky |
|
|
|
|
|
Karfiolový „steak": | |
1 ks |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Cviklový hummus: Najskôr očistíme cesnak a všetky suroviny na hummus vložíme do mixéra a rozmixujeme na homogénnu masu, dochutíme korením a soľou a necháme odležať.
- 2
Karfiol očistíme a zbavíme ho zhrubnutej stonky. Nakrájame ho na plátky, umyjeme a osušíme.
- 3
Rúru rozpálime na 180 °C. V panvici rozohrejeme kokosový olej, karfiolové plátky prudko z jednej strany opečieme a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie neopečenou stranou smerom hore. Potrieme olejom, pridáme rascu, korenie, soľ a 15 minút pečieme.
Tiež pečený karfiol:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu