Karfiolový „steak“ na cviklovom hummuse

Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 4. decembra 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Karfiolový „steak“ na cviklovom hummuseFoto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
35 min
príprava
15 min
na 180 °C

Suroviny

Cviklový hummus:
500 g varená
250 g (z konzervy)
1 PL
2 PL
2 PL (sezamová pasta)
2 PL
1 KL
1 KL
3 strúčiky
Karfiolový „steak":
1 ks
2 PL
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Cviklový hummus: Najskôr očistíme cesnak a všetky suroviny na hummus vložíme do mixéra a rozmixujeme na homogénnu masu, dochutíme korením a soľou a necháme odležať.

  2. 2

    Karfiol očistíme a zbavíme ho zhrubnutej stonky. Nakrájame ho na plátky, umyjeme a osušíme.

  3. 3

    Rúru rozpálime na 180 °C. V panvici rozohrejeme kokosový olej, karfiolové plátky prudko z jednej strany opečieme a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie neopečenou stranou smerom hore. Potrieme olejom, pridáme rascu, korenie, soľ a 15 minút pečieme.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist