Pečený karfiol
Pečený karfiol

Karfiolový „steak“ na cviklovom hummuse

Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 4. decembra 2018
Karfiolový „steak“ na cviklovom hummuse
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
35 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cviklový hummus:
500 g varená
250 g (z konzervy)
1 PL
2 PL
2 PL (sezamová pasta)
2 PL
1 KL
1 KL
3 strúčiky
Karfiolový „steak":
1 ks
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cviklový hummus: Najskôr očistíme cesnak a všetky suroviny na hummus vložíme do mixéra a rozmixujeme na homogénnu masu, dochutíme korením a soľou a necháme odležať.

  2. 2

    Karfiol očistíme a zbavíme ho zhrubnutej stonky. Nakrájame ho na plátky, umyjeme a osušíme.

  3. 3

    Rúru rozpálime na 180 °C. V panvici rozohrejeme kokosový olej, karfiolové plátky prudko z jednej strany opečieme a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie neopečenou stranou smerom hore. Potrieme olejom, pridáme rascu, korenie, soľ a 15 minút pečieme.

Diskusia k receptu

silvia16
Jeej. Ja som urobila Videorecept na to isté včera. Len spracovať video a hneď sa s ním podelím; -). Moje je s kašou. Vás humus vyzera zaujímavo

Zaujímavé video z archívu TV Varecha