Pečená kapusta s parmezánom a slaninou

boise - fotkaboise, 25. septembra 2013
Pečená kapusta s parmezánom a slaninou
Foto: boise

Včera bol pridaný recept na pečenú kapustu. Tak pridávam aj ja ten svoj, dúfam že sa vám bude tiež páčiť :)

Suroviny

1 ks
12 plátkov
1 ČL
4 strúčiky
60 g
4 - 8 plátkov




Postup

  1. 1

    Kapustu rozkrojíme na štvrtinky. Vyberte si fakt malú hlávku, aby ste to nemuseli piecť dlho.

    Pečená kapusta s parmezánom a slaninou - obrázok 1
  2. 2

    Alobal preložíme dvojmo, položíme naň kapustu a osolíme. Potom na kapustu čerstvo pomelieme korenie štyroch farieb a posypeme na drobno nakrájaným cesnakom.

    Pečená kapusta s parmezánom a slaninou - obrázok 2
  3. 3

    Na každú štvrťku kapusty dáme po 3 tenké plátky masla.

    Pečená kapusta s parmezánom a slaninou - obrázok 3
  4. 4

    Posypeme asi polovicou parmezánu.

    Pečená kapusta s parmezánom a slaninou - obrázok 4
  5. 5

    Preložíme plátkami slaniny (komu koľko chutí).

    Pečená kapusta s parmezánom a slaninou - obrázok 5
  6. 6

    Poriadne zabalíme a dáme piecť na 200 stupňov.

    Pečená kapusta s parmezánom a slaninou - obrázok 6
  7. 7

    Pečieme dokiaľ nie je kapusta mäkkšia. Mne to trvá v lenivej rúre tak hodinu. Potom odkryjeme a ešte 10-15 minút necháme zapekať odkryté.

    Pečená kapusta s parmezánom a slaninou - obrázok 7
  8. 8

    Takto to vyzerá upečené. Potom už len nakrájať na tanier a posypať zvyšným parmezánom. V letných mesiacoch sa to dá robiť aj na grile, je to ešte lepšie. Treba to na ňom tak 2-3x otočiť (vtedy vynecháme bod 7). Dobrú chuť :)

    Pečená kapusta s parmezánom a slaninou - obrázok 8

Diskusia k receptu

kredenc
Je mi ľúto, veľmi ľúto našich predkov. Ako to tí nevzdelanci mohli jesť kapustu bez parmezánu?
boise
@kredenc ze? ;) :P Este ze si ho teraz mozme dopriat ;) Recept je odkukany zo zahranicnej stranky, takze preto ten parmezan, podla chuti sa da iste nahradit niecim inym ;)
1x ilusa
kredenc
Boise, vieš aká časť Slovákov si môže kúpiť parmezán? Inak povedané - vieš aké percento občanov Slovenska žije ppod hranicou chudoby?
Takže, prosí ťa, pekne prosím - neprovokuj a ži v reálnom svete, nie v svete -ja na to mám-. (p.s. čistý základný mesačný príjem našej štvorčlenej rodiny presahuje šesťtisííc eur. Takže ...)
boise
@kredenc nikoho som tym nechcela urazit, konkretne tychto 60g parmezanoveho syru z edicie tesco stalo v akcii vcera 1.45 Eur...Kapusta bola tiez o 50%lacnejsia. Spravila som lacnejsiu veceru pre 4 clennu rodinu, ako keby sme si dali chlieb so sunkou a eidamom ;) Cisty mesacny prijem nasej rodiny nedosahuje ani sedminu tebou uvedenej sumy...
lusinkab
Kapustu mozem na vsetky mozne sposoby :-) takto som ju este neskusala ale musi to byt super.
jamarlen
pečená kapusta, cesnak, slanina, trocha parmezánu - skvelé, hviezdičku som ti strhol za alobal, určite vyskúšame s papierom na pečenie, či pod pokrievkou.
monzet
pre mňa nové,páči sa mi to a vyskúšam
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
@kredenc zo 6000€mesačne sa nedá kúpiť kvalitný syr?
To znamená,že neviete hospodáriť!
@boise vyskúšajte piecť kapustu v sacku na hydinu,ja tam peciem všetku zeleninu i mäso.
methi
Hmm to vyzera dobre. Skoda, ze ani slaninku ani parmezan u nas nemam kde kupit.
rea1
@boise , z kredenca si nerob hlavu, on je tu iba preto, aby si mal kde ventilovať svoje frustrácie, recept žiadny ale rýpať do každého a všetkého - je to skrátka chudinka zakomplexovaný. ale ozaj, prosím ťa, nekupuj viac parmezán, krevety, čokoládu, banány ... a vôbec, ostaň radšej u krumplí a kyslej kapusty, nech zbytočne neprovokuješ. a ako syr by ti mal stačiť obschnutý eidam. nebudeme predsa podporovať západných imperialistov. :-))

ja osobne parmezán nemusím, akosi mi nechutí ale z rakús si nosím kozí tilsiter, má vynikajúcu (podľa mňa), mierne pikantnú chuť, skúsim to s ním. tvoj recept je zaujímavý a jednoduchý, spravím aj variantu s kelom, ten patrí tiež medzi moje top ten zeleniny.
luciak
kredenc, tvoje komentare brnkajuce na socialnu notu su uz otravne. Keby bolo po tvojom, denne je tu 10 receptov na chleba s bravcovou mastou a nic viac.
K receptu: velmi zaujimave, niekedy vyskusam.
rea1
o áno, napísala som tam jeden trochu vulgárnejší výraz pre poddžubávať. ale časť z neho som vyhviezdičkovala. dúfam, že z tohoto už žiaden cenzor neomdlie.
v jednom z posledných článkov od @stefanm bolo to slovo napísané celé, bez hviezdičiek a bolo to o.k. zaujímavé, nie?
boise
Ďakujem za reakcie, je to fakt dobrota :) Mne sa páči keď je tá kapusta ešte pekne chrumkavá... @rea1 ten kozí syr musí byť výborný na tom...A kel je super nápad, vďaka, vyskúšam aj ja. Ak ma predbehneš, daj vedieť aké to bolo ;)
boise
@rea1 mne to došlo do mailu v pôvodnom znení, takže som si prečítala aj s hviezdičkami ;)
eva386
Mňaaaaaaaaaaaaaaam...toto idem hneď večer vyskúšať!!!
abdul
@kredenc : " (p.s. čistý základný mesačný príjem našej štvorčlenej rodiny presahuje šesťtisííc eur. Takže ...)"
Dúfam, že nie všetci sú podobne postihnutí.
1x ilusa
hanka111
...dnes som robila, prave som dojedla...odporucam, syr urcite mozete pouzit, ktory bezne pouzivate a je vas oblubeny. Ďakujem chutný obed... :)
hanka111
@abdul ja by som nam vsetkym dopriala take "postihnutie" cistym mesacnym prijmom 6 tis € pre nase rodiny :)))
1x ilusa
abdul
@hanka111 : Ty tomu veríš ? Hmotnými statkami sa chváli len držiteľ záporného IQ.
On the Internet: Men are Men. Women are Men. Children are FBI Agents.
ampara
Fantastický recept,pekné foto,ukladám! A na margo tých našich predkov: mám doma kuchársku knihu po otcovi z roku 1955 a skoro som odpadla,keď som tam našla recepty s krevetami ,chobotnicami,ustricami aj slimákmi.
boxik
Zaujímavé využitie kapusty , vyskúšam a teším sa na výsledok
mariamka
@boise paci sa mi velmi tento tvoj recept /ako vsetky/, len vies si predstavit ze bol problem zohnat kapustu tuna u nas na SK vidieku ? paradox :) dnes uz na to nejdem, ale mam svoj tajny plan, kedze na paramazan nezarobime traja, tak taka alteranativa :)
huck
Kapusta je u mna vitana na vsetky mozne sposoby od vymyslu sveta ! Tento tvoj je maximalne slubujuci na super papanicko!
@abdul velmi sa mi paci tvoje "zrnko mudrosti" , ktore si napisal pre @hanka111 , natolko, ze som si ho prepisala do svojej zbierky aforizmov :)
mariamka
tak @bolse upecene, takmer zjedene, vyborne! ja som kapustu nakrajala na sirsie rezance, soľ, korenie, cesnak, maslo, trochu rasce a miesto parmezanu bryndza :) delikatne,, teraz lutujem ze som nespraila celu tu hlavu :) dakujem za recept :)

boise
@mariamka eeejha parááda :) A presne bryndzu som myslela keď som kredencovi písala že ten parmezán môže nahradiť niečím iným. Ja teda ďakujem za inšpiráciu, kuká tu na mňa ešte jedna kapustná hlava, tak skúsim takto :)
crima
@boise vyriešila si mi dnešnú dilemu, čo dnes na večeru, pritom som si ani neuvedomil, že mám chuť na kapustu :) skvelé, jednoduché, "neokukané", presne to, čo som hladal, idem skúsiť..
alena45
VYNIKAJÚCE ! Urobila som na plech, iba prikryla alobalom, stačilo aj tak. Držala som sa receptu, akurát namiesto slaniny som mala španielsku šunku. A hoci to je kapusta, a väčšinou páchne celý byt, teraz mi ňou celý byt vonia. A chuť náramná. Určite teraz na jeseň urobím ešte viackrát.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia