Kuracie rezne s kyslou smotanou

jezibabka1 - bez fotkyjezibabka1, 10. mája 2010

Robila som to včera na obed a chutilo.

Suroviny

1 kg
1  ks
0.5  KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    rezne pozdĺžne prerežeme na tenšie plátky ( ale môžu byť aj celé , len u nás máme radšej tenšie rezne) osolíme, "okoríme" - to je Vincenzov výraz pre okoreníme:) potrieme horčicou a prudko opražíme na oleji

  2. 2

    do výpeku dáme nadrobno pokrájanú cibuľu, orestujeme, pridáme papriku, zalejeme vodou, pridáme rezne a dusíme do mäkka

  3. 3

    na záver pridáme kyslú smotanu zmiešanú s cukrom a múkou, omáčku ak treba dosolíme a podávame s nokmi, cestovinou alebo hranolkami a ryžou

  4. 4

    ja nemám veľmi rada, keď mi v jedle pláva cibuľa, tak pred dokončením povyberám mäsko,omáčku precedím, potom zahustím smotanou, vložím mäsko naspäť, prehrejem a hotovo:)

Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané

Diskusia k receptu

sjuz
fakt - keď si už spomenula "okoríme", tak som sa zasmiala....hneď sa mi vybavil Vincenzo....:))
frezia68
Nám cibuľa nevadí,aj tak sa rozvarí ,ale estetickejšie je tak,ako robíš :-)))
evanaaa
Je to niečo ako perkelt. A n a to " okoríme " si často a rada spomínam.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha