Pangasius na rasci

milan2 - fotkamilan2, 17. marca 2011
Pangasius na rasci
Foto: milan2

Jednoduchý recept na pečenú rybu. Robím takto vianočného kapra, makrely a najnovšie aj pangasa.

10 minút
príprava
20-30 minút
na 200-220 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Pangasa necháme rozmraziť a potom ho osušíme v papierovej utierke. Z obidvoch strán ho potrieme olejom, osolíme a posypeme drvenou rascou.

  2. 2

    Zapekaciu misu potrieme maslom a uložíme do nej pangasa. Na každú filetu dáme zopár prúžkov slaniny. Vložíme do rúry predohriatej na 200 až 220 stupňov a pečieme 20 až 30 minút.

  3. 3

    Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

babidka
myslim , ze to hned tento tyzden skusim . k tomu kopec salatu z jarnej zeleninky...slniecko konecne vyslo a hned mam chut na nieco lahko stravitelne ako je toto .
jerica
zbožňujem ryby , to na tej fotke vyzerá ako naozaj , hneď by som si POCHUTILA a k tomu jarný šalát . Doma robím rybu len na vianoce, môj manžel vôbec nemusí ryby , no ja ich zas zbožňujem na aký koľvek spôsob. Určite si ju spravím podľa tohto receptu @milan2
hannah22
rybičky tiež môžem, a k tomu veľa rasce, aj cesnačik, tiež zeleninky v šaláte ,hneď mi tečú slinky .... :))
milan2
Potom mi dajte vedieť, ako Vám to chutilo. Na rasci je môj najobľúbenesší spôsob prípravy rýb. A ryby by som jedol aj každý druhý deň. Ten cesnak @hannah22 je dobrý nápad, nabudúce to vyskúšam.
milan2
Inak tie hranolky sa robili spolu s pangasom v zapekacej mise.
evanaaa
Moze to byt dobre,len sa mi to zda moc jednoduche.Pangas sam o sebe nema vyraznu chut,preto ho treba dost dochucovat.Inac,ja robim ryby dost casto,nielen na vianoce.
milan2
Ja mám rád jednoduché recepty. Niekedy sa človek nevyhne zložitým prípravám, ale prílišným prekombinovaním sa jedlo skôr pokazí a vtedy platí, čím menej, tým lepšie. Veď koľko je jednoduchých jedál našich starých mám a patria medzi tie najlepšie. Taká haruľa nemá chybu. Ja som, napríklad, ryžu skúšal na veľa spôsobov a nakoniec som dospel k názoru, že najchutnejšia je sama, len osolená. Ale tým nechcem povedať, že by sa malo variť len jednoducho, proste každému jedlo treba dať to, čo si žiada. A máš pravdu v tom, že v prípade pangasa pomôže jeho dochutenie kvôli zvýrazneniu chuti.
martina34
ja som v nedeľu robila na pare a potom som dochutila bazalkou a morskou soľou, tiež výborné, ľahké a rýchle, chlapi mi to skoro všetko zjedli aj so šalátom
yvonetka
je to veľmi dobrý tip na prípravu rýb trošku inak a rýchlo aj zároveň zdravo a taktiež ponúkam jednu obmenu pangasius na masle obalený mandľovými lupienkami, ktoré jemne opražíme na panvici a k tomu ako príloha dusená brokolica s karfiolom,prípadne čo komu chutí
retig
Čo mám robiť, keď my nemáme "zapekaciu mysu" ?
evanaaa
Nuz v tom pripade si musis kupit zapekaciu misu a vyhni sa akemukolvek mysu,cau.Inac,je velky vyber,su aj lacnejsie,napr.v supermarketoch(aj v tych mensich).
milan2
...dobre, dobre, pochopil som, už na tom pracujem, ale voľajako mi to nechce zobrať. Inak tak mi treba, tiež som jedného opravil a teraz sa mi to vrátilo ako bumerang.
milan2
Ale napadlo ma ešte, že my by sme asi naozaj mali dávať ryby do mysy. Do misy nech si dávajú chorváti svoje ribe.
dorisa
Pangasiusa nejedavam,ale niečo podobne si urobím z tresky. Ďakujem za recept.