Foto: bekestef
Cuketa zapekaná v rúre so šunkovo-praženicovou plnkou a syrom. Zdravé jedlo, ktoré má množstvo obmien nakoľko si každý cuketu naplní tým čo mu najviac Zobraziť celý popisCuketa zapekaná v rúre so šunkovo-praženicovou plnkou a syrom. Zdravé jedlo, ktoré má množstvo obmien nakoľko si každý cuketu naplní tým čo mu najviac chutí, alebo čo má práve v chladničke.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Cukety si ošúpeme, prekrojíme po dĺžke na polovicu a vydlabeme jadierka. Uložíme ich na pekáč, osolíme a okoreníme. Pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do rúry pri teplote 180°na cca 20-30 minút do zmäknutia.
-
2
Na panvici si na masle opražíme jarnú cibuľku nakrájanú na kolieska.
-
3
Pridáme na drobné štvorčeky nakrájané plátky kvalitnej šunky. Kvalitná šunka je u mňa min. 85% mäsa.
-
4
Pridáme rozmixované posolené vajcia a urobíme z nich v podstate praženicu.
-
5
Touto praženicou naplníme upečené cukety.
-
6
Poukladáme na vrch plátky syra a dáme ešte na chvíľu do rúry, kým sa krásne neroztečú.
-
7
Môžme dozdobiť bodkami chilli omáčky,
-
8
alebo bodkami kvalitného kečupu a bylinkami (pažítka, žerucha, cibuľka, petržlenová vňať ... podľa toho čo je momentálne po ruke). Cuketa je veľmi vďačná potravina na takéto zdravé a diétne jedlá, nakoľko plnku môžme obmieňať podľa toho na čo máme chuť a čo máme momentálne v chladničke. Ja mám tak isto rád plnku zo šampiňónov, kukurice, alebo s tuniakom a olivami.
Diskusia k receptu