
Broskyňa Melba - rýchly letný dezert
Poháre dáme asi na pol hodiny schladiť do chladničky. Na spodok pohára dáme zmrzlinu.

Vyprážané cuketovo-syrové guľôčky so sezamom
Už som pridala recept na Vyprážaný syr bez obaľovania, 09. 02. 2012, tento recept...

Domáce dlhánske rezance z tvarohového cesta s orechami
Veľmi chutné domáce rezance, ktoré som urobila z tvarohového cesta. môžte si ich urobiť...

Oharky s kýšu
Toto je jedlo môjho manžela. Ja som sa ho naučila pripravovať až po svadbe, pretože...

Dezert Slovenská vlajka
Keďže talianskú vlajku už máme rozhodla som sa urobiť aj slovenskú :)))

Soté na hrášku a fazuľke
Na brane som nasla oznam, ze nam buduci tyzden budu prerabat elektrinu, mame ratat s celodenou...

Pomerančová marmeláda
U nás doma máme rádi domácí marmelády. Každý rok na podzim je vyrábím...

Hovädzia pečienka v rímskom hrnci
Týmto receptom by som chcel spopularizovať rímsky hrniec

Dip z tofu na dva spôsoby
Keďže môj syn trpí potravinovou intoleranciou, mlieko, tvaroh a syry nahrádzam alternatívnymi surovinami....

Zbojnícka polievka
Na masti do zlatista osmažíme najemno pokrájanú cibuľu, pridáme sladkú červenú papriku, mäso, ktoré sme pokrájali na kocky,...

Špagety Aglio olio con pepperoncino
moje najobľúbenejšie... milujem keď sa zakusnem do malých štiplavých, chrumkavých čili papričiek

Dankov koláč
Toto je koláč môjho kamaráta Danka, krásna a osviežujúca inšpirácia na horúce letné dni, ...

Cappuccino rezy
Nenáročné smotanové rezy s príchuťou kapučínka a plnky s nádychom vaječného likéru. U nás sú najobľúbenejšie...

Čokoládové sušienky plnené karamelom (salkom)
Na tieto keksíčky som narazila len tak náhodne. Chutili tak veľmi až som musela robiť druhú...

Králik so slaninkovými knedličkami
Králika ja veľmi nemusím, no celá noc v mlieku zabezpečila, že bol...

Domáca bylinková vegeta
V lete si suším bylinky. Napadlo mi, že si z nich spravím bylinkovú zmes...

Kávové košíčky
Košíčky som robila prvý krát a dokonca prvý krát z bezlepkovej múky. Vyšli mi fantasticky...

Smotanové zemiaky
Rúru si vopred zohrejeme na 200 stupňov Celzia. Zemiaky umyjeme (staršie ošúpeme) a nakrájame na ľubovoľnú...

Ryžový nákyp
Ryžový nákyp máme radi zvlášť vtedy, keď už máme chuť na niečo sladké. Toto jedlo robíme...

Cuketové karbonátky so šampiňónovou omáčkou
Cukety umyjeme, osušíme a na hrubo postrúhame. Osolíme, premiešame a necháme postáť asi 10...

Bystrický demikát
Iste je na toto jedlo nespočetne veľa receptov, ale my sme ho uvarili takto.

10 kilové pečené prasiatko
Svokor mal narodeniny, tak som upiekla prasiatko, ktoré vážilo 10 kg :)))

Ohnivé oči
Na toto ma naviedol jeden kamarát. Vždy mi ostáva veľa plnky do plnených paprík. Tak...