Mliečna karamelová ryža

nickaa - fotkanickaa, 24. novembra 2015
Mliečna karamelová ryža
Foto: nickaa

Výborný recept pre ľudí s fantáziou, na ktorom sa môžte vyblázniť, kombinovať rôzne chute a igrediencie na milion spôsobov. :) možno aj naslano.

25 minút
príprava

Suroviny

250 g
500 ml
1 bal.
 alebo med

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dáme si variť ryžu v mlieku s cukrom alebo medom podľa chuti. Množstvo mlieka je len orientačné, pretože som počas varenia mlieko prilievala podľa potreby, aby sa ryža dobre uvarila do mäkka.

  2. 2

    Keď už máme ryžu mäkkú, pridáme puding rozmiešaný v mlieku. Ja som použila karamelovy Dr.Oetker de luxe.

  3. 3

    Varíme, pokiaľ nám to nezhustne na konzistenciu kaše.

  4. 4

    Môžeme dozdobiť grankom, čokoládou a ovocím.

    Mliečna karamelová ryža - obrázok 4

Diskusia k receptu

cesminaz
Ja zvyknem robit ryzovu kasu,ale bez pudingu,kedze to zhustne aj bez neho.No je pravda,ze zalezi aj na pomere ryzi a mlieka :-)
tekvica
Neskúšala si dať namiesto cukru karamel? Keď varíš ryžu v mlieku, nemáš to zospodu prilepené?
nickaa
@tekvica ja som to varila v teflonovom hrnci tak sa to az tak nelepilo. A karamel som neskusala
tina4840
Ja som mliečnu ryžu ešte nerobilila. To mlieko (500 ml) je aj na ryžu aj na puding ?
haji
@Nickaa zkusím Váš receptík jako rychlovku! Děkuji. Na tento druh použití /rýžová kaše, nákyp/ doporučuji rýži kulatozrnnou.