Foto: skatulka
Chuť tvarohu a ríbezle mi pripomína detstvo, keď nám mamina počas leta robila takúto tortu z tvarohu z kozieho mlieka od starkej a domáceho Zobraziť celý popisChuť tvarohu a ríbezle mi pripomína detstvo, keď nám mamina počas leta robila takúto tortu z tvarohu z kozieho mlieka od starkej a domáceho ríbezle. Tento čas som si pripomenula touto chutnou tortičkou v zmenšenej podobe.
porcie
príprava
Postup
-
1
Korpus si pripravíme z rozmrvených piškót, kakaa a trochu šľahačkovej smotany. Lepkavú hmotu utlačíme do formy. Moja mala priemer len asi 15 cm.
-
2
Vyšľaháme si smotanu so stužovačom, a zmiešame s tvarohom a cukrom. Nakoniec zamiesame ríbezle. Možno by bolo vhodné pridať aj trochu práškovej želatíny, ak chceme aby lepšie držala tvár.
- 3
Navrstvíme do formy a necháme v chladničke aspoň 2 hodiny. Podávame a spomíname na detské časy. :)
- 3
Ak chceš pozri si môj recept, myslím, že by ti aj tento dezert chutil :)
varecha.pravda.sk/recepty/ovocny-nepeceny-dezert-fotorece...