Tvarohovo-jahodové rezy

3sandra3 - fotka3sandra3, 11. júna 2016 19:58
Ďalšie recepty »
Tvarohovo-jahodové rezyFoto: 3sandra3

:-)

Suroviny

Cesto:
5 ks
140 g
10 PL
180 g
1 ks
6 - 7 PL
Plnka:
500 ml
3 PL
6 PL
250 g
4 PL
250 g
1 ks
Poleva:
700 ml
100 ml (napr. jahodový)
4 PL
1 ks
2 ks
Ostatné:
100 ml
500 g
trochu
TIP: Sledujte Varecha.sk na YouTube www.youtube.com/varechaTV

Postup prípravy

  1. 1

    Cesto: Žĺtky oddelíme od bielok. K žĺtkam pridáme kryšt.cukor, vymiešame, pridame vodu, potom muku s PDP, olej a nakoniec vyšľahaný sneh z bielkov. Vylejeme na plech a upečieme.

  2. 2

    Plnka: Uvaríme si kašu z mlieka, kryšt. cukru a detskej krupice. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Vymiešame maslo s cukrom aj s vanilkovým cukrom a pridávame postupne kašu. Nakoniec pridáme tvaroh a zamiešame.

  4. 4

    Medzitým si nakrájame jahody na menšie kúsky.

  5. 5

    Na vychladnuté cesto natrieme 1/3 tvarohovej plnky, potrieme lekvárom, poukladáme piškóty, ktoré namáčame vo vlažnom mlieku s trochou sirupu. Piškóty pritlačíme a natrieme na ne opäť plnku /už všetku/. Na plnku dáme pokrájané jahody, ale nejakú časť si odložíme do polevy.

  6. 6

    Poleva: Dáme si variť vodu so sirupom, s kryšt. a vanilkovým cukrom, pridáme prášky Zlatý klas, dobre rozmiešame a uvaríme puding. Po uvarení odstavíme, dáme tam zvyšok pokrájaných jahôd, premiešame a vylejeme na koláč. Dáme stuhnúť do chladničky.

    Tvarohovo-jahodové rezy - obrázok 6
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist