:-)
Suroviny
| Cesto: | |
| 5 ks |
|
| 140 g |
|
| 10 PL |
|
| 180 g |
|
| 1 ks |
|
| 6 - 7 PL |
|
| Plnka: | |
| 500 ml |
|
| 3 PL |
|
| 6 PL |
|
| 250 g |
|
| 4 PL |
|
| 250 g |
|
| 1 ks |
|
| Poleva: | |
| 700 ml |
|
| 100 ml (napr. jahodový) |
|
| 4 PL |
|
| 1 ks |
|
| 2 ks |
|
| Ostatné: | |
| 100 ml |
|
| 500 g |
|
|
|
|
|
|
|
| trochu |
|
Postup
-
1
Cesto: Žĺtky oddelíme od bielok. K žĺtkam pridáme kryšt.cukor, vymiešame, pridame vodu, potom muku s PDP, olej a nakoniec vyšľahaný sneh z bielkov. Vylejeme na plech a upečieme.
- 2
Plnka: Uvaríme si kašu z mlieka, kryšt. cukru a detskej krupice. Necháme vychladnúť.
- 3
Vymiešame maslo s cukrom aj s vanilkovým cukrom a pridávame postupne kašu. Nakoniec pridáme tvaroh a zamiešame.
- 4
Medzitým si nakrájame jahody na menšie kúsky.
- 5
Na vychladnuté cesto natrieme 1/3 tvarohovej plnky, potrieme lekvárom, poukladáme piškóty, ktoré namáčame vo vlažnom mlieku s trochou sirupu. Piškóty pritlačíme a natrieme na ne opäť plnku /už všetku/. Na plnku dáme pokrájané jahody, ale nejakú časť si odložíme do polevy.
- 6
Poleva: Dáme si variť vodu so sirupom, s kryšt. a vanilkovým cukrom, pridáme prášky Zlatý klas, dobre rozmiešame a uvaríme puding. Po uvarení odstavíme, dáme tam zvyšok pokrájaných jahôd, premiešame a vylejeme na koláč. Dáme stuhnúť do chladničky.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu