Krémové orieškové rezy s čokoládou fotorecept
Foto: izabella929
Pre mojich najmilších som na dnes upiekla veľmi úžasný orieškový rez...oriešky som pred použitím do cesta aj do krému opiekla na panvici..tomuto zákusku to Zobraziť celý popisPre mojich najmilších som na dnes upiekla veľmi úžasný orieškový rez...oriešky som pred použitím do cesta aj do krému opiekla na panvici..tomuto zákusku to dalo šmrnc a veru sa všetkým veľmi páčili aj chutili...
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
340 g |
|
5 ks |
|
11 lyžíc |
|
120 g |
|
230 g |
|
1 ks |
|
Krém: | |
500 ml |
|
5 lyžíc |
|
2 bal. |
|
100 g |
|
100 g |
|
200 g |
|
|
|
1 lyžicu |
|
300 ml |
|
1 lyž. |
|
2 bal |
|
2 ks |
|
na zdobenie |
|
Postup
-
1
Vajcia s práškovým cukrom som vymiešala do peny 5 minút..
-
2
po malých dávkach som opatrne vmiešavala do cesta múku zmiešanú s práškom do pečiva..
-
3
potom v malých dávkach som do cesta vmiešavala mleté oriešky..
-
4
plech som vystlala pečiacim paprierom a cesto som vyliala na plech...trúbu som nechala vyhriať na 180st.
-
5
upečený koláč som nechala vychladiť a potom som ho upravila na veľkosť podnosu..korpus sa mimoriadne vydaril, bol krásne krehký...
-
6
do mlieka som pridala 2 vrecká vanilkový cukor a 5 lyžíc detskej krupice..pomiešala a vyliala do rajnice, uvarila hustú kašu...nechala som ju chladiť...zatiaľ som si maslo s cukrom a likérom vymiešala do peny...potom som všetko zmiešala a napokon som pridala drvené oriešky..krémom som potrela celý korpus..
-
7
do smotany som pridala 1 lyžicu cukru, 2 stužovače a vymiešala na tvrdú hmotu..na vrch krému som rozotrela šľahačku...
-
8
na vrch šľahačky som postrúhala čokoládu Milena..ozdobila som celými lieskovými orieškami...
-
9
zákusky boli vychválené a zabalila som som aj výslužku...dobrú chuť..
nečudujem sa-že ťa návšteva chváli-ved v zákuskovaní sa ti veľmi dobre darí...ak nebudeš mať roboty dosti-otvor si výrobňu tvojich sladkostí...ty -asi-považuješ pečenie "za hračku"...!!..ručím ti-že mlsnosti pôjdu "na dračku"..
si neskutočne tvorivá žena...:-)
Tie oriešky opražíš pred mletím, alebo už pomleté ( viem si predstaviť ich chuť aj vôňu:-)) ) ?
aky je velky plech prosim? dakujem.
Patrite tu teraz medzi spicku autorov svojou roznorodostou a kvalitou!