Plnený chlieb

nerina - fotkanerina, 6. októbra 2012
Plnený chlieb
Foto: nerina

Veľmi sýta mňamka :-)

Suroviny

  Malý okrúhly
250 ml
1
100 g
cca 5  veľkých
4-5  strúčikov
6  trojuholníčkov




Postup

  1. 1

    Pripravíme si chlieb - odrežeme "vrchnáčik", a vydlabeme vnútro, tak aby vznikol vo vnútry chlebu vhodný priestor na náplň :)

  2. 2

    Nakrájame si cibuľku a osmahneme do zlatova, potom na ňu naukladáme nakrájané hríbiky a dusíme do vydusenia :D. Keď to bude všetko pekne mäkkučké, vylejeme tam trošku smotanky, vlastne možeme aj celú a miešame, pridávame trojuholníčky syru, až sa nám celé neroztopia. Do takejto hmoty ešte pridáme plesnivú Nivu a pretlačíme nakladaný cesnak, každý podľa chuti, ak niekomu Niva a cesnak nechutí, vôbec ich tam nemusí dávať. Týmto pádom by sme mali plnu hotovú.

  3. 3

    Medzi časom vydlabaný chlebík aj s vydlabanou časťou dáme do rúry, trošku zapiecť do chrumkava zhruba na 180° na pár minút, treba to sledovať, ešte som nevychytala čas :-). Po krátkej úvahe chlieb vyberieme, naplníme ho plnkou a poprípade môžme, ale nemusíme ešte hodiť do trúby.

  4. 4

    V tejto fáze už je dielo dokonané a vyzerá takto. Na vrchu je čerstvá tmavá bazalka a nejaký ten baraní roh. Menší chlebík vám vystačí na dve porcie, ale keď je človek hladný, zje to aj sám a má na celý deň vystarané ;D (na fotku som nedávala vydlabanú časť chleba, ktorá nám ešte ostala)

    Plnený chlieb - obrázok 4

Diskusia k receptu

violetacamorova
Robila som často tento chlebík, do plnky sa dalo, "čo chladnička dala, a ten môj bol vylepšený tým, že som dala do plnky vyškvarené kocky zo slaninky a vydlabané vnútro chlebíka aj výdlabky, ktoré som dala k nemu na plech som poliala masťou z vyškvarenej slaninky. Bola to mňamka a hlavne tie vydlabance do chrumkava upečené, na nich bola skoro vždy "bitka" - čo je veľká radosť pre kuchára!!!!
lusinkab
mam rada takto servirovanu polievocku a @violetacamorova ty si to tak popislala,ze som normalne oci zavrela a predstavovala si tu chut a vonu :-) och joj spat do reality slaninka este musi pockat :-(
bozulka
Robievala som tiež ako píše @violetacamorov á, voľakedy dávno to robil Stanko Dančiak keď v Tv varil Novotný.Petr.ˇUdená slaninka na kocky opečená do chrumkava,k tomu viac druhov syrov / čo boli v chladničke/ a tie vydlabance pokvapkané masťou do chrumkava...k tomu najlepšie biele kvalitné vínko a návštevy boli blažené.Ale žial...už len minulý čas...keď chutné,tak bývalo kalorické...!
nerina
hh presne presne tento recept mám z tej relácie, a po X rokoch sme si chceli niečo také s priateľom spraviť, ale medzitým som prestala jesť mäso, tak sme spravili takuto alternatívu :-)
bozulka
Myslím,že nie je dôležité čo sa dá do chlebíka ...ja som dávala aj polievky...ale ako sa to podáva,na tom záleží najviac.
Si dobrá keď dokážeš žiť bez mäsa...mne sa to nepodarilo a už ani nepodarí,to by museli prísť nedajbože zdravotné ťažkosti...a to si určite neželám....