Jahodovo-čokoládový koláčik so želatínou fotorecept
Foto: luwinka
Koláčik som upiekla, lebo prišla veľká chuť na niečo sladké. Jednoduchý, ale chutný. Piekla som vo forme o priemere 22 cm. Vyšlo mi 12 Zobraziť celý popisKoláčik som upiekla, lebo prišla veľká chuť na niečo sladké. Jednoduchý, ale chutný. Piekla som vo forme o priemere 22 cm. Vyšlo mi 12 kusov.
porcií
na 180 °C
Postup
-
1
Vymiešame žĺtky s práškovým cukrom do penista. Postupne pridáme olej, mlieko, múku rozmiešanú s práškom do pečiva a zľahka zamiešame sneh z bielkov.
-
2
Plech alebo formu vymastíme tukom a vysypeme múkou, do ktorej dáme cesto. Na cesto poukladáme odkvapkané jahody.
-
3
Teraz pridáme na kúsky polámanú čokoládu.
-
4
Upečieme v predhriatej trúbe 35 minút na 180 stupňov.
-
5
Pripravíme si želatínu: Šťavu z kompótu si dáme do hrnca. Tej šťavy nebolo 1/2 l , tak som musela pridať vodu. Trochu z nej odoberieme a dáme do hrnčeka, do ktorého pridáme vanilkový puding , ktorý spolu rozmiešame. Ešte pridáme 3 polievkové lyžice jahodového sirupu. Začneme variť. Keď začne vrieť šťava z kompótu, tak pridáme puding ktorý chvíľu povaríme, aby nám vznikla želatína.
-
6
Hneď ju nalejeme na horúci koláčik.
-
7
A je hotovo. Necháme ho vychladnúť.
-
8
Potom pokrájame na rezy.
-
9
V reze.
-
10
Na tácke.
-
11
:-)
ano,je to mozne,ja som mala zelatinu v prasku.b tak asdi treba skusat takto.