
Kuracie rezance po indicky
Mäso nakrájame na rezance, prudko opečieme na oleji, osolíme, okoreníme karí korením, podlejeme trochou vody a podusíme....

Smotanovo-višňové nanuky
Pri tejto studenej pochúťke som sa inšpiroval mojou dvojročnou dcérkou, ktorá objavila chuť zmrzliny a začína...

Pizza
Budem rada, ak niekoho inšpirujem a spraví si v blízkych dňoch domácu pizzu :)

Cannelloni plnené zeleninou
Z hrubej múky, vajec, soli a špenátovej drviny vypracujeme cesto. Rozvaľkáme ho na tenko...

Brownies s malinami
Tento recept je z časopisu, ale keďže sa sa ku mne dostal len nekvalitný prepis, ...

Tvarohový koláč skoro podľa Cecil
Našla som ho na Nosalty. hu. Aj keď často pridávam do pečenia rôzne vločky, tento...

Vianočné medvedie labky
Všetky suroviny zmiešame do misky a vypracujeme cesto. Cesto vkladáme do formičiek, ktoré trošku natrieme...

Pide s náplňou z mletého jahňacieho mäsa
Pide je plochý turecký chlieb, zvyčajne okrúhleho tvaru a hladký, sú však aj iné tvary...

Krém z medvedieho cesnaku
Na masle urestujeme šalotku, zastrekneme trochou bieleho vína, pridáme smotanu s vývarom a v ňom...

Škoricové osie hniezda
Tento recept mám taktiež od americkej kuchárky-Laura Viatale. Už som ho robil pár krát a nevieme...

Hubové jesenné lasagne
Každý pozná klasické bolonské lasagne, tie som doma skúšala, kamaráti ich tiež radi robievajú, ...

Fit dezert podľa Rebeccy Justh
Slovenská spisovateľka Rebecca Justh pripravila zdravý fit dezert s ovocím, tvarohom a čokoládou.

Čierny Kubo
Prepláchnuté krúpy uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Na 2 hrnčeky krúp pritom dáme 2 hrnčeky...

Sterilovaná bazalka a estragon
Hledám stále možnosti uchování bylinek. Tenhle způsob se může hodit těm, kteří nemají velký mrazák...

Guľky z údeného mäsa v letnej kapuste
V letnom horúcom dni dobre padne kapusta a v nej guľky. dnes som ich robila z...

Tvarohové gombóce s makovou plnkou
Tento priam fantastický a lahodný desertík mám z časopisu " nový čas pre ženy"ale rok neviem, kedže...

Karé so syrom
Niekedy pred 30. rokmi som ho niekde vyčítala a veľmi rada ho robievam ako slávnostný obed,...

Tuiles aux amandes - mandľové škridličky
Klasické francúzske sviatočné pečivo, nenáročné na prípravu a možno práve preto veľmi obľúbené.

Jemná polievka z hlivy s paprikou
Chuť hlivy je jemná a v tejto polievke sa krásne vyníma. V spojení s paprikou vznikne...

Dankov koláč
Toto je koláč môjho kamaráta Danka, krásna a osviežujúca inšpirácia na horúce letné dni, ...

Sójové mäso s karí a zelerom
Pridávam ďalší recept, ktorý obsahuje zeler :) Je to vlastne soté so sójovým mäsom, sójovými...

Perkelt z kuracích srdiečok na čerstvom leči
S lečom je to v domácnosti podobné, ako s vývarom. Vždy je dobré, keď...

Mäsové taštičky
Tento recept som sa naučila v škole, vyskúšala som ho doma a mame aj sestre veľmi...

Noky (gnocchi) v zeleninovej omáčke
Toto jedlo vzniklo náhodne, zo surovín, ktoré práve boli doma. Máme ho s dcérou...

Mamkine fánky
Tento recept mám od mojej maminky, ktorá bohužial už nežije. Moje deti tieto fánky zbožnujú....

Rebarborová štrúdľa s mandľami
Rebarboru olúpeme a nakrájame na 3 cm kúsky. Zmiešame ju s práškovým a vanilkovým cukrom, ...

Biskupský chlebík s kandizovaným ovocím
V mixéri vyšľaháme maslo s preosiatym cukrom dopenista. Po jednom prilievame vajcia.

Čevabčiči z tofu
Tofu rozmrvíme, pridáme ovsené vločky, kukuričné lupienky, cibuľu, cesnak a vňate. Do zmesi pridáme soľ, horčicu,...

Tarte Tatin
Cesto: Studené maslo (100 g) vymixujeme s múkou, až kým nevzniknú malé hrudky. Potom ho...

Čokorezy – mandales od Angeliky
Rcp mám od dcérky, ktorá ho pripravila na svoje „narodky“. Ja na mojej krajšej ½....

Wok rezance s tofu
Údené tofu nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame na krúžky a cesnak na jemno nasekáme. Brokolicu...

Raňajková nátierka s tvarohom
Super-rýchly tip na výborné raňajky :-))) Naša obľúbená...