K napísaniu tohto receptu ma inšpirovala Palokuchki s jej CORNED BEEF-om. Dlho sa mi nedarilo urobiť hovädziu sviečkovú tak, aby bola hovädzina jemná. Takto Zobraziť celý popisK napísaniu tohto receptu ma inšpirovala Palokuchki s jej CORNED BEEF-om. Dlho sa mi nedarilo urobiť hovädziu sviečkovú tak, aby bola hovädzina jemná. Takto pripravená je skutočne jemná a sviečková je hotová za 45 minút.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1,5 liter |
|
2 kus stredné |
|
1-2 kus |
|
1/2 hrsť |
|
1/4 kus |
|
5 guličiek |
|
5 guličiek |
|
5 guličiek |
|
1/2 hviezdičky |
|
2 kus |
|
4 strúčky |
|
1/4 liter |
|
2 kus |
|
2 kus |
|
2 kus |
|
1/4 buľvy |
|
1/4 kávová lyžička |
|
trošku |
|
1/2 deci |
|
Postup
-
1
Jablká umyjeme, odstránime chrobáka a stopku a nakrájame na kocky aj so šupkou. Citrón ošúpeme a nakrájame. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na osminky. Cesnak ošúpeme a prekrojíme. Očistenú mrkvu a petržlen nakrájame na koliečka, zeler nakrájame na kocky.
- 2
Do väčšieho hrnca dáme vodu, olej, nakrájané jablká, citrón, cibuľu, cesnak, zeleninu a zvyšné koreniny podľa rozpisu. Všetko spolu povaríme 20 minút a necháme vychladnúť. Do uvareného chladného nálevu vložíme na plátky nakrájanú hovädzinu a necháme marinovať 5-7 dní. Každý deň môžme mäso poobracať. Toto množstvo nálevu stačí na 10 plátkov mäsa.
- 3
Pred úpravou mäso opláchneme a vložíme do hrnca s olejom, na drobno nakrájanou cibuľou a nastrúhanou zeleninou (zeleninu z nálevu nepoužiť). Kým sa udusí zelenina, udusí sa aj mäso. Mäso vyberieme, zeleninu prepasírujeme, zahustíme, prevaríme, pridáme mäso a smotanu, opatrne dochutíme na sladkokyslo. Podávame s kysnutou knedľou alebo cestovinou a brusnicami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Je pravdou, že zahusťovanie pokrmov je vecou každého.
Podstatná je rýchla príprava a mäkké mäsko.
Nech všetkým chutí!
ocot nahradza sol,a aj zjemni to
mäsko.Vyborna marinada ktora sa hodí urcite nielen
na pacovanie hovädziny,ale aj diviny aj bravcoviny
alebo kuraciny,kraca tam vlastne o zrecí proces mäsa v danej marinade.Ja som robieval len z cibule,mrkva,petrzlen,cesnak,
supol som tam este aj trocu zelko a do vychladnutej marinady som vmiesal rychlo sol.Marinada ktoru opisujes je urcite skvelá.Pozdáva sa mi a preto si ju ukladam do KK.Srdecná vdaka
staci sa dopracovat k dobre odlezanemu masu,a netreba vymyslat taketo sprostosti.kto kupi maso neodlezane,staci zavakuovat,kto nema hermeticky uzavriet do mikrotenu a dat na spodok chladnicky,kde by malo byt3,max.5°po dobu 1 tyzdna.
napis aky mas postup pacovania mesa prosim
a v com to pacujes aby ti to meso zrelo cize aby v priereze bolo cervene.Vdaka
v chladnicke do 5st. C.
S tymto sposobom sme robili veskere meso od morcacich prs az po kuracie stehna.
Vecsinou 70 percentnym lakom cize pacom niekto to nazyva marinada
Slaninu a veskeru bravcovinu sme takto pacovali
10 L studenej vody 70 dkg rychlosol
Doma si clovek da do toho nejake koreniny
bobkovy list nove a cierne korenie
Ja som vlastne reagoval na prispevok -anaska-
ale ked som si dal okuliare vidim,ze je to december ale
2011 !
Jasne,ze na kratke tepelne upravy sa meso nepacuje
a ani nemarinuje.radox1 dakujem za logicke vysvetlenie
ale tuto marinadu odskusam raz,ale bez octu ked
budem robit divinu zatim ahoj
3 € za 1kg.
pastét,do párkovín,mekkych mes.vyrobkoch,suchych vyrobkov atd.bez tejto zmesi ktora okrem inych komponentov obsahuje aj cukor a iné urychlovace
pre zrecí proces.Iba raz som sa pomylil a pomiesal som
sunkovy salam obycajnou solou.Po uvareni salama chytila sedozelenu farbu.
nenahradí ho nicím(horevisie som vynechal)