Foto: skolavareniapolus
Zdravá sladkosť na každý deň.
8
porcií
porcií
Suroviny
2 hrnčeky |
|
1 hrnček |
|
2 ks |
|
500 g (hladký) |
|
200 g |
|
125 g (obyčajná alebo nadýchaná) |
|
1 ks |
|
(čerstvé alebo mrazené) |
|
1 PL |
|
|
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Pomelieme ovsené vločky, premiešame s kokosom, roztlačeným banánom a medom. Túto hmotu dáme do okrúhlej formy na pečenie a pečieme pri 170 °C asi 15 minút. Zmiešame tvaroh, kyslú smotanu, Lučinu, vajíčko, citrónovú šťavu, vanilkový extrakt a ochutíme podľa potreby medom. Pridáme aj štipku soli. Pridáme do formy na už predpečený korpus a pečieme 30 až 40 minút pri tej istej teplote. Rozmixujme ovocie a nalejeme na už vychladnutú formu. Necháme chvíľu v chlade a podávame, ideálne s čerstvými jahodami či iným bobuľovitým ovocím.
V recepte je použitá kyslá smotana.
Ďakujeme za upozornenie, skúsime presnejšiu gramáž zistiť u autorky receptu.
Gramáž surovín sme po konzultácii s autorkou receptu upravili.