Steaky z lososa s jemnou bielou omáčkou
Foto: podravka
Vyskúšajte tento vynikajúci recept a uvidíte, že sa stane súčasťou vašich pravidelných receptov.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
600 g (filety) |
|
1 lyžica |
|
3 lyžice |
|
1 lyžica |
|
Pečené zemiaky: | |
1 kg skoré malé |
|
25 ml |
|
1/2 lyžičky |
|
Omáčka: | |
25 g |
|
1 lyžica |
|
250 ml |
|
1 lyžička |
|
1/2 lyžičky |
|
1/2 lyžičky |
|
100 ml |
|
1 lyžička |
|
1 lyžica |
|
Postup
-
1
Ošúpeme zemiaky, väčšie kusy prekrojíme, pokvapkáme olejom, posypeme soľou a premiešame. Pečieme v predhriatej rúre na 200 °C približne 25 minút.
- 2
Zmiešame olivový olej so šťavou z citróna a vegety a touto zmesou potrieme steaky z lososa.
- 3
Zemiaky vyberieme z rúry a vložíme dnu lososa, ktorého pečieme kožou nadol približne 10-15 minút. Kým sa losos pripravuje, urobíme si omáčku.
- 4
Do rozohriatej panvice vložíme maslo. Pridáme múku a cukor a miešame, kým sa maslo neroztopí a všetky ingrediencie nespoja. Za stáleho miešania pridáme mlieko a omáčku privedieme do varu. Osolíme a pridáme šťavu z citróna, horčicu a chren. Necháme krátko povariť.
- 5
Omáčku stiahneme z plameňa a pridáme nasekaný kôpor a smotanu. Miešame, kým sa všetky ingrediencie nespoja a podávame s pečenými steakmi z lososa a zemiakmi.
Tiež omáčkou:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
asi máš na mysli pošušňání