Pečený losos s omáčkou
Pečený losos s omáčkou

Steaky z lososa s jemnou bielou omáčkou

podravka - fotkapodravka, 7. mája 2017. Komerčný recept.
Steaky z lososa s jemnou bielou omáčkou
Foto: podravka

Vyskúšajte tento vynikajúci recept a uvidíte, že sa stane súčasťou vašich pravidelných receptov.

4
porcie
35 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

600 g (filety)
1 lyžica
3 lyžice
1 lyžica
Pečené zemiaky:
1 kg skoré malé
25 ml
1/2 lyžičky
Omáčka:
25 g
1 lyžica
250 ml
1 lyžička
1/2 lyžičky
1/2 lyžičky
100 ml
1 lyžička
1 lyžica

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ošúpeme zemiaky, väčšie kusy prekrojíme, pokvapkáme olejom, posypeme soľou a premiešame. Pečieme v predhriatej rúre na 200 °C približne 25 minút.

  2. 2

    Zmiešame olivový olej so šťavou z citróna a ochucovadlom Podravka a touto zmesou potrieme steaky z lososa.

  3. 3

    Zemiaky vyberieme z rúry a vložíme dnu lososa, ktorého pečieme kožou nadol približne 10-15 minút. Kým sa losos pripravuje, urobíme si omáčku.

  4. 4

    Do rozohriatej panvice vložíme maslo. Pridáme múku a cukor a miešame, kým sa maslo neroztopí a všetky ingrediencie nespoja. Za stáleho miešania pridáme mlieko a omáčku privedieme do varu. Osolíme a pridáme šťavu z citróna, horčicu a chren. Necháme krátko povariť.

  5. 5

    Omáčku stiahneme z plameňa a pridáme nasekaný kôpor a smotanu. Miešame, kým sa všetky ingrediencie nespoja a podávame s pečenými steakmi z lososa a zemiakmi.

Diskusia k receptu