Jahodový zákusok
Jahodový zákusok

Jahodovo-tvarohový koláčik fotorecept

katarina22 - bez fotkykatarina22, 13. decembra 2017

Tento recept vznikol len tak, už pri samotnej príprave koláča... Podmienky boli: tvaroh a jahody. A tak nech sa páči, pre inšpiráciu :)

12
porcií
120 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
200 g
80 g
Plnka:
500 g
200 g
1 bal
podľa chuti
1 bal
4 PL
500 g




Postup

  1. 1

    Najprv som si pripravila sušienky. Ak ich chcete úplne na prášok, tak odporúčam použiť mixér, ak v nich chcete cítiť aj kúsky keksíkov, úplne stačí, ak ich rozdrvíte valčekom na cesto v mikroténovom sáčku. Ja dávam pol na pol.

    Jahodovo-tvarohový koláčik (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ak máme keksy rozdrvené, zmiešame ich s rozpusteným maslom a hmotou vystelieme formu. Korpus potiahneme aj po okrajoch, aspoň 1-1,5 cm. Korpus som si dala na 15 minút do rúry na 180 °C.

    Jahodovo-tvarohový koláčik (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jahodovú zmes som si pripravila z jahôd a cukru. Neviem napísať presné množstvo cukru, ja som na tento koláč použila 4 PL, ale každý si musí cukor odhadnúť podľa toho, aké má sladké jahody. Moje jahody boli síce mrazené, ale sladké boli dosť, boli poctivé domáce.

    Jahodovo-tvarohový koláčik (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď boli jahody rozvarené, rozmixovala som ich a následne som zmes len redukovala. Celý tento proces trval asi 45 minút, všetko však závisí od toho, aké vodnaté jahody máte.

    Jahodovo-tvarohový koláčik (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pri tomto recepte som prvýkrát použila aj plátkovú želatínu. Návod nájdete priamo na obale - necháte ju namočenú 10 minút vo vlažnej vode. Potom ju treba scediť a želatína sa môže používať.

    Jahodovo-tvarohový koláčik (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Plnku pripravíme tak, že zmiešame nasledovné suroviny: tvaroh ( použila som jemný hrudkovitý, aby sme tam cítili kúsky tvarohu), kyslú smotanu, vanilkový cukor a citrónovú kôru. Do tejto zmesi pridáme už vychladenú jahodovú zmes a želatínu. Pripravenú zmes dobre premiešame, vylejeme na korpus a necháme zatuhnúť cez noc v chladničke.

    Jahodovo-tvarohový koláčik (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu