Jahodovo-tvarohový koláčik fotorecept
Foto: katarina22
Tento recept vznikol len tak, už pri samotnej príprave koláča... Podmienky boli: tvaroh a jahody. A tak nech sa páči, pre inšpiráciu :)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Najprv som si pripravila sušienky. Ak ich chcete úplne na prášok, tak odporúčam použiť mixér, ak v nich chcete cítiť aj kúsky keksíkov, úplne stačí, ak ich rozdrvíte valčekom na cesto v mikroténovom sáčku. Ja dávam pol na pol.
-
2
Ak máme keksy rozdrvené, zmiešame ich s rozpusteným maslom a hmotou vystelieme formu. Korpus potiahneme aj po okrajoch, aspoň 1-1,5 cm. Korpus som si dala na 15 minút do rúry na 180 °C.
-
3
Jahodovú zmes som si pripravila z jahôd a cukru. Neviem napísať presné množstvo cukru, ja som na tento koláč použila 4 PL, ale každý si musí cukor odhadnúť podľa toho, aké má sladké jahody. Moje jahody boli síce mrazené, ale sladké boli dosť, boli poctivé domáce.
-
4
Keď boli jahody rozvarené, rozmixovala som ich a následne som zmes len redukovala. Celý tento proces trval asi 45 minút, všetko však závisí od toho, aké vodnaté jahody máte.
-
5
Pri tomto recepte som prvýkrát použila aj plátkovú želatínu. Návod nájdete priamo na obale - necháte ju namočenú 10 minút vo vlažnej vode. Potom ju treba scediť a želatína sa môže používať.
-
6
Plnku pripravíme tak, že zmiešame nasledovné suroviny: tvaroh ( použila som jemný hrudkovitý, aby sme tam cítili kúsky tvarohu), kyslú smotanu, vanilkový cukor a citrónovú kôru. Do tejto zmesi pridáme už vychladenú jahodovú zmes a želatínu. Pripravenú zmes dobre premiešame, vylejeme na korpus a necháme zatuhnúť cez noc v chladničke.
Ahoj, u mňa nemusí byť hladučký.
Ahoj, u mňa nemusí byť hladučký.