Domáca bravčová krkovička na šampiňónoch a červenom víne fotorecept
Foto: izabella929
Dnešný obed je v znamení domácej bravčovinky, teda z krkovičky..robila som ju na šampiňonoch a domácom červenom víne..veľmi chutné..
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčovú krkovičku som umyla, osušila a pokrájala na rezne..
-
2
mastné časti som orezala a a na panvici som ich vypražila..
-
3
krkovičku som trošku naklepala...
-
4
z výpeku som vybrala škvarky a vložila som do neho pripravené mäso..opiekla som ho z oboch strán..
-
5
opečené mäso som vyložila na tanier a do výpeku som pokrájala cibuľu...
-
6
pridala som pokrájané šampiňony...
-
7
pridala som mletú červenú papriku..
-
8
všetko som podliala čeveným vínom.. a pridala som aj 2 lyžice kečupu..
-
9
do tohto základu som vložila opečené kúsky krkovičky..teraz som mäso osolila, okorenila, posypala celou rascou, pokrájala cesnak a dusila na slabom plameni zakryté pokrievkou..
-
10
mäsko sa dusilo 55.min. ešte som ho ochutnala, ale nebolo potrebné už dochutiť, bolo akurát všetko dobré...pokiaľ sa mäso dusilo, pripravila som si prílohu ryžu..
-
11
Hotové jedlo som naložila na taniere,pridala ryžu a ozdobila...výborné šťavnaté mäsko...a prajem vám dobrú chuť...
Diskusia k receptu