Foto: olinecka
Tieto rezy máme radi.
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
10 PL |
|
1 bal. |
|
0,5 dl |
|
3 PL teplá |
|
4 PL (alebo polohrubá) |
|
1/2 bal. |
|
na potretie korpusu domáci |
|
1 bal. okrúhle |
|
1 šálka uvarená vychladená |
|
400 g jemný |
|
500 ml |
|
na vysypanie |
|
na vymastenie |
|
Postup
-
1
Bielka vyšľaháme s kryštalovým cukrom do tuha. Pridáme žltky, olej, zlatý klas, múku hladkú, polohrubú zmiešanú s práškom do pečiva, nakoniec vodu. Plech 30x40cm vystelieme papierom na pečenie a boky vymastíme a vysypeme múkou. Cesto vylejeme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov 20-25 minút, sledujeme.
- 2
Vychladnutý korpus zbavíme papiera, korpus boky upravíme. Natrieme lekvárom a poukladáme naň piškóty, ktoré sme namáčali do vychladenej kávy. Plochou stranou nadol.
- 3
Nakoniec vyšľaháme šľahačku, do ktorej nakoniec vmiešame tvaroh. Šľahačku nanesieme na vrch a dáme vychladnúť do chladničky. Môžeme si nechať trocha šľahačky, ktorou ozdobíme rezy podľa seba. Sú výborné a zvládne to aj začiatočník.
- 4
Papier na pečenie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu