Tradičná višňová bublanina fotorecept

cordis - fotkacordis, 4. októbra 2013
Tradičná višňová bublanina (fotorecept)
Foto: cordis

Babičkin recept :)

10 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

37,5 dkg
37,5 dkg
2 ks
6 ks
2 dcl
21 dkg




Postup

  1. 1

    K žltkom pridáme cukor a vymiešame do svetlo žltej peny. Postupne pridávame vanilkový cukor, mlieko a maslo. Vyšlahame do peny.

    Tradičná višňová bublanina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme múku a kypriaci prášok

    Tradičná višňová bublanina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Bielka vyšlahame so štipkou soli

    Tradičná višňová bublanina (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Polovicu vylejeme na vymastený plech (20x30cm) a druhú polovicu zmiešame s 2 lyžicami kakaa. Opatrne to vylejeme na plech a premiešame. Poukladame višne

    Tradičná višňová bublanina (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečený koláč posypeme cukrom, ktorý sme pred tým zmiešali so škoricou.

    Tradičná višňová bublanina (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

monda
Bublaninu , ktorú si upiekla vyzerá byť aj podľa surovín ,že veľa z nej výjde kúskov. Vyzerá vynikajúco , ja mám rada bublaniny , tiež ich pečiem.
zinnajdha
bolo veľa višní. Máme vykôstkované a sterilizované. Doposiaľ mi nenapadlo robiť bublaninu z višní, akosi bublanina bola vždy len čerešňová. Ach tá automatika ! Ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia