RAW jahodový koláčik s vanilkou

rawery - fotkarawery, 21. septembra 2015
RAW jahodový koláčik s vanilkou
Foto: rawery

Ja osobne jahody úplne zbožňujem. Keď začne jahodová sezóna, som schopná ich tajne vyjedať skôr ako ich objaví niekto iný z rodiny. Jem ich Zobraziť celý popisJa osobne jahody úplne zbožňujem. Keď začne jahodová sezóna, som schopná ich tajne vyjedať skôr ako ich objaví niekto iný z rodiny. Jem ich pokojne aj vtedy, keď sú zrelé len napoly :)) Po prvých týždňoch intenzívnych jahodových hodov sa ich však predsa len prejem a vtedy prichádza čas na jahodové koláčiky. Momentálne najradšej vyrábam zdravé raw koláče, viac ich nájdete aj na mojej stránke https://www.facebook.com/rawery?fref=ts

16
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

150 g
50 g
100 g
200 g
500 g
1/2 ks
250 ml
200 g
2 PL
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si základ – v silnom mixéri (blender prípadne výkonný kuchynský robot) rozmixujeme mandle, vlašské orechy, kokos a datle až kým zo surovín nevznikne jednotná zmes s jemne lepkavou konzistenciou. Pripravíme si okrúhlu kovovú formu na pečenie s priemerom 24cm a zmesou orechov a datlí rovnomerne vystelieme celú plochu formy.

  2. 2

    Mixér umyjeme, nalejeme do neho roztopený kokosový olej, scedené a osušené kešu orechy, med, limetkovú šťavu a všetky suroviny rozmixujeme na hladkú zmes. Pridáme vanilkový lusk a postupne pridávame jahody.

  3. 3

    Odporúčame pár jahôd nakrájať na kúsky a voľne nahádzať na orechový korpus. Korpus a jahody zalejeme jahodovým kešu krémom a tortu necháme odložiť do chladničky na niekoľko hodín. Ak sa veľmi tešíme, prípadne je návšteva už za dverami, môžeme použiť aj mrazničku, koláčik stuhne v nej rýchlejšie.

  4. 4

    Podávame s čerstvým ovocím, dobrým ružovým vínom, hlasnou letnou hudbou a silným smiechom.

Diskusia k receptu

danda3
Krásna tortička, chystám sa na takéto niečo, dúfam, že sa mi podarí tak ako Tebe.♥
tamik
to je proste najlepší raw kolač doteraz...navždy uložený v kk :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia