Foto: monty469
Ďalší z mojich pokusov o upečenie domáceho pečiva. Nechcem sa chváliť, ale sú jednoducho fantastické :-)
porcií
na 220 °C
Suroviny
300 g |
|
200 g |
|
42 g |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
1 kopcovitá PL |
|
semená: | |
2 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
330 ml |
|
Na vymastenie plechu: | |
|
Postup
-
1
Múku preosejeme, v strede urobíme jamku, dáme cukor, rozmrvené droždie, zalejeme cca. 30 ml teplej vody, zasypeme troškou múky a necháme urobiť kvások. Potom pridáme soľ, bravčovú masť, postupne prilievame teplú vodu a vymiesime stredne tuhé cesto, ktoré sa nelepí.
-
2
Zakryjeme a necháme cca. 1 hod. kysnúť.
-
3
Cesto zasypeme semenami.
-
4
Dôkladne premiesime a zas dáme kysnúť na cca. 1 hod.
-
5
Po opätovnom vykysnutí.
-
6
Cesto dáme na pracovnú dosku, vytvarujeme bagetky, dáme na vymastený plech, nožom urobíme zárezy, potrieme slanou vodou a posypeme sezamom. Na plechu necháme kysnúť 20.min.
-
7
Rúru vyhrejeme na 220°C, na spodok dáme plech s horúcou vodou. Dáme piecť bagetky. Po 20 min. od začiatku pečenia plech s vodou vyberieme a dopekáme cca. 20-25 min. Nech sa každý riadi podľa svojej rúry. Bagetky sú upečené, keď zospodu poklopeme a počuť dutý zvuk.
Ďakujem pekne :-)
Ďakujem. Tiež chcem vyskúšať s celozrnou múkou.
5*, ukladám do kk.
Ďakujem
Potom daj vedieť ako chutilo :-)
Keď dojdeš upečieme spolu :-) Ďakujem
Ďakujem pekne :-)
Určite áno. Ja tiež plánujem nabudúce dať špaldovú.
Moja milá Haji ďakujem ti veľmi pekne :-)
Vďaka za vyskúšanie receptu. Veľmi som sa potešila, že ti chutili, tak ako nám. Prajem pekný večer :-)
dakujem pekne!
Vďaka za milé slová :-)
Nie, to droždie nie je cítiť . :-) Ale ja som v tom len začiatočník, možno by stačilo dať len 30g. Prajem pekný deň
... su velmi hutne, tazke az huste. Chutovo su dobre aj konzumovat sa daju, napr. k hustej sosovicovej, fazulovej polievke, ale...
... viac ich robit uz urcite nebudem.