Je to vyborny koláč,preto ho robim rada.
40
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
30-40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 2 hrnčeky |
|
| 2 |
|
| 2 hrnčeky |
|
| 1 hrnček |
|
| 3/4 hrnčeka |
|
| polovicu bal. |
|
| 2 PL |
|
| Plnka: | |
| 1 konzerva |
|
| 250 g |
|
| 2 PL |
|
| 4 ks (alebo Tatranky) |
|
| na ozdobu |
|
| na ozdobu |
|
Postup
-
1
Salko si uvarime deň pred pripravou kolača,varime 2 hodiny a potom nechame vychladnuť.
- 2
Do misy si dame muku,cukor, mlieko,vajca,olej ,kakao.Všetko dobre vymiešame spolu a nakoniec pridame prašok do pečiva.Dobre vymiešany koláč vylejeme na plech,ktory sme si vymastili a vysypali mukou.Pečieme na 180 stupňov asi 30 minut.Nechame vychladnuť.
- 3
Pripravime plnku.Maslo mixerom vymiešame do hladka pridame salko, nutelu, a postruhane horalky.Dobre premiešame potom natrieme koláč,ozdobime čokoladovymi hoblinkami.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Trochu sme ho pozmenili, ale podstata zostala.