Foto: zuzulienka74
Rozhodla som sa žiť zdravšie a k tomu patrí aj úplne zmeniť stravu. Preto dnes vznikol tento recept.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šalát:Paradajky,papriku ,cibuľu nakrájať do misky. Pridala som naklíčenú pohánku ,ktorú som mala od nedele večera nakličovacej miske.Premiešať ,trochu posoliť a olivový olej asi 5 lyžíc. Ja ho dávam od oka. Premiešať. A šalát je hotový
-
2
Naklíčenú pohánku ,namočenú potravinársku pšenicu (tá sa máčala asi 30 hodín), mungo ( bolo namočené v miske tiež 30 hodín) zatiaľ ešte neklíčilo. Vodu treba v miske vymienať niekoľko krát cez deň aspoň 2-3X a riadne to premyť. jednoduchšie je to dať do keramickej nakličovacej misky,ale vtej som mala pohánku. Takže pohánku,pšenicu a mungo zmiešať do kopy,dať do mixéra ,pridať trochu vody ,aby sa to dalo rozmixovať , pridávam tam aj rozmarín. potom to rozmixujem,dám do misky.osolím,a pridám kurkumu . Ja to robím od oka .
-
3
Rozpálenú tefalku postriekam olivovým olejom,pár kvapiek. Na to rozotriem lyžicou placku ,hrubka asi 0,5cm na tenko a opečiem s oboch strán. Placky majú priemer 15cm a urobila som 5. Želám dobrú chuť.
Inac, recept mas famozny.