Foto: afataga
Aj tisíckrát otrepaný hrnčekový recept sa dá urobiť inak.
20 minút
príprava
príprava
50 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
štipka |
|
2 KL |
|
3 ks |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka roztopené |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
3/4 hrnčeka |
|
2 KL |
|
50 g |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
Postup
-
1
Postup som nefotila, ono ani vlastne nie je čo. Hrozienka a kandiz. kôru som zaliala horúcou vodou a nechala asi 1/2 hod. odstáť. Všetky uvedené suroviny okrem kakaového prášku a čokolády som dala do misy a premiešala lyžicou, alebo varechou, už čo komu viac vyhovuje. Pridala som hrozienka a kôru bez vody. Zamiešala som.
- 2
Do druhej misky som odobrala časť cesta a pridala som do neho kakaový prášok a posekanú čokoládu. Do vymastenej formy som dala časť svetlého cesta, potom tmavé a zas svetlé. Piekla som na 180° 50 min. Hotovo. Je to celkom rýchlovka. A ešte kontrola zo štábu :-)
- 2
Máte fakt neskutočne spravodlivý "meter".
Spomínaní užívatelia sa vyjadrujú k receptu. I keď nelichotivo, či ironicky. Vo Vašom prípade považujeme za nevhodné najmä použité slovo, ktoré sme vo Vašom komentári vymazali.
Keď máš pri sebe takúto ochranu, tak sa báť nemusíš, je krásna.
ukladám a dávam 5*
A dufam, ze marodovi sa dari.
..preto,že som stará,tučná,škaredá-dľa mladých-už nepodarok...mám zaliezť do myšej diery..??..pochop-teraz preháňam..
ale
mne sa práve nepáči dnešná doba-ktorá robí reklamu len mladým,krásnym,štíhlym,silikonovým..to o ľuďoch píšem..
život je krásny-bo je pestrý
bábovka iste autorke chutila-tak nám DOBRO poslala v podobe receptu..
psí priateľ -pokoj mu z očú hľadí..
pokoj a radosť všetkým nám..:-)
Zaujímavé, že nehasíš aj pri kritike @Afatagy voči iním prispievateľom.
neprejavili rovnakú snahu o korekciu, prinajmenšom o tú "politicky korektnú" korekciu?
@Kukulienka , krásny a pravdivý komentár, je výborné, keď taká fundovaná osoba ako si ty vyjadrí svoj názor, tebe aspoň nemôžu Afatagini podporovatelia a služobníci mudrovať, aby si ukázala svoje umenie. Majú smolu, ukazuješ ho pravidelne a na rozdiel od Afatagy nemáš potrebu nikoho urážať a znevažovať. Konečne sa našiel niekto, kto sa odvážil pomenovať veci pravým menom, čo je na Vareche nevídané.
Ďakujem za podporu, ale ako vidíš v komentári od @juniora , hneď sa mi to vypomstí:-D Tu byť úprimný a pritom pridávať recepty sa rovná samovražde.
Strašne tuho premýšľam, čo by som tak tej tvojej milovanej mohla závidieť???:-)) žiaľ, nič ma nenapadne, ale musím ťa nechať v omyle.
Mám s tým svoje skúsenosti, ale Varecha nie je len @Afataga a jej prisluhovači, je tu kopec iných rozumných ľudí, ktorí vedia oceniť dobré recepty a nepotrebujú sa nikomu pchať do zadnej časti tela.
Vraj závisť, nedaj sa vysmiať, to, že je bábovka spálená je fakt, rovnako ako to, že tebe sa z @afatagy akosi zapaľujú lýtka.
@mitzy dakujem, vies ono asi nie kazdemu dopne, ze to hnede cesto zafarbilo to spodne, no ved nic to, tu koru normalne dostat v potravinach niekde pri hrozienkach hladaj a takych veciach na pecenie a som rada, ak som ti vylepsila keksiky, musim ich aj ja vyskusat
@terinka55 dakujem, zvyknut sa da na vselico :-)
@arnilka dakujem aj za psika
@methi dakujem, dari, o tom inde
@radost mudro vravis
som rada, ak sa niekomu rcp paci a skusi ho
@Afataga čo si farbičky použila, keď sa ti zafarbilo? Kde si také kúpila, aj ja mám záujem.
mas pravdu, celkom zabavne citanie niekedy :-), ked tu nedavno jedna mala uplne cierne na uhol spalene maso, nestekol ani pes, chvaly do nebies, tak si vyber
tak ***** (hanlivé slovo vymazané redakciou) odpoveď som ešte nečítala, biele cesto sa sfarbilo od kakaového...a to z opačnej strany? prezri si pár kvalitných receptov aj s fotkami, ako má vyzerať dvojfarebná nepripálená bábovka, napr. tento varecha.pravda.sk/recepty/dvojfarebna-babovka/56179-recep...
alebo x ďalších;-)
pozdravujem krásneho psíka znovu :-)
varecha.pravda.sk/recepty/babovka-s-kuskami-cokolady/5694...
@elixir dobehni, upeciem ti :-)
@junior nesranduj :-)
@arnilka dakujem za pozdrav, no to mas tak, kto chce pochopi a kto nie, ani parom volov do hlavy nenatlacis
neprejavili rovnakú snahu o korekciu, prinajmenšom o tú "politicky korektnú" korekciu?
Od takej náročnej kritičky receptov ako je @afataga , by som očakávala minimálne dokonalé recepty aj s dokonalým prevedením. Ak sa nepodarilo, nebudem to sem dávať, to je logické. Všetky prvé komentáre vravia to isté, to nie je len môj názor. Pre mňa je to nedôveryhodná práca. Ty ako jedna z najlepších kamarátok autorky sa predsa nemusíš dať odradiť;-)
Ale možno by sa na všetky otázky v tvojom komente hodila aj odpoveď, ktorú si požičiam od autorky, je pre ňu typická: "kto chce pochopi a kto nie, ani parom volov do hlavy nenatlacis"
Dobrý deň. Táto vec je pol roka stará a nebudeme sa k nej už vracať, lebo by sme museli vymazať takmer celú diskusiu. Ospravedlňujeme sa za miernu inkorektnosť, nabudúce budeme pedantnejší.
najsmutnejsie na tom, ze uz sa aj kamaratstvo zavidi, ozaj polutovania hodne
Samozrejme si môžeš upiecť podľa seba. Na Varechu chodia aj menej skúsení užívatelia a ak je toto recept, tak mi tam chýba informácia asi takéhoto znenia: Mne sa trochu bábovka pripálila, a treba ubrať na čase približne 5 - 7 minút, pretože toto je môj experiment pridaním strúhaného kokosu. Alebo upečenie kontrolovať pichnutím drevenou špaidľou a keď je špaidlľa čistá, tak je bábovka upečená. A nie nezmyselne písať o zafarbení tmavým cestom. Na fotografii je jasne vidieť na reze pripálenie do hlbky od okraja a časť zo stredu formy na reze úplne chýba, pretože bola spálená a autorka ho odstránila.
ty mi vzdy vycarujes usmev na tvari :-), dakujem
kym nepridam nejaky rcp :-)