Foto: martina34
Každú sobotu mám problém. Uspokojiť koláčové chúťky mojich chlapov, ktorí si víkend bez koláča nevedia predstaviť. Pravdaže ráno inšpirácia varechy, kombinácia s chladničkovými možnosťami Zobraziť celý popisKaždú sobotu mám problém. Uspokojiť koláčové chúťky mojich chlapov, ktorí si víkend bez koláča nevedia predstaviť. Pravdaže ráno inšpirácia varechy, kombinácia s chladničkovými možnosťami a fantázia...
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
150 g |
|
150 g |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
1/2 PL |
|
|
|
Plnka č. 1: | |
7 dcl |
|
2 ks |
|
7 PL |
|
1 PL |
|
250 g |
|
Plnka č. 2: | |
250 g |
|
200 g |
|
200 ml |
|
1 ks |
|
|
|
1 PL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: oddelíme si žĺtka od bielok, bielka si vyšľaháme, pridávame postupne kryštáľový cukor, žĺtka, polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva a zároveň pridávame olej. Polovicu zmesi vylejeme na plech vystlaný papierovm na pečenie. Do druhej polovice vmiešame 1/2 PL prášku Tang džúsu - citrónový a lyžicou povkladáme do prvej polovice vyliatej na plechu. Rúru si vyhrejeme na 180 stupňov a pečieme cca 20 minút.
- 2
Kým sa korpus upečie a vychladne, pripravíme si plnku. Dáme si variť polovicu mlieka a v druhej polovici rozmiešame Zlatý klas, pridáme cukor a vanilkový cukor. Keď puding uvaríme necháme ho vychladiť za občasného miešania a do trochu teplého vmiešame Heru a miešame až do úplneho vychladnutia.
- 3
Na vychladnutý korpus si natrieme pikantný ríbezľový lekvár. Na to rozotrieme plnku a na plnku poukladáme piškóty.
- 4
Pripravíme si druhú plnku, vyšľaháme si šľahačkovú smotanu spolu so stužovačom, môže byť aj prášková šľahačka. V miske si zmiešame tvaroh, kyslú smotanu, kryštáľový cukor a zvyšný Tang - práškový džús citrónový. Vmiešame aj vyšľahanú šľahačkovú smotanu a zmes natrieme na piškóty. Koláč môžeme ozdobiť napríklad čokoládovou ryžou alebo strúhanou čokoládou prípadne grankom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu