Citrónový krémovník

martina34 - fotkamartina34, 15. mája 2010
Citrónový krémovník
Foto: martina34

Každú sobotu mám problém. Uspokojiť koláčové chúťky mojich chlapov, ktorí si víkend bez koláča nevedia predstaviť. Pravdaže ráno inšpirácia varechy, kombinácia s chladničkovými možnosťami Zobraziť celý popisKaždú sobotu mám problém. Uspokojiť koláčové chúťky mojich chlapov, ktorí si víkend bez koláča nevedia predstaviť. Pravdaže ráno inšpirácia varechy, kombinácia s chladničkovými možnosťami a fantázia...

60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
150 g
150 g
1 ks
3 PL
1/2 PL
Plnka č. 1:
7 dcl
2 ks
7 PL
1 PL
250 g
Plnka č. 2:
250 g
200 g
200 ml
1 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Cesto: oddelíme si žĺtka od bielok, bielka si vyšľaháme, pridávame postupne kryštáľový cukor, žĺtka, polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva a zároveň pridávame olej. Polovicu zmesi vylejeme na plech vystlaný papierovm na pečenie. Do druhej polovice vmiešame 1/2 PL prášku Tang džúsu - citrónový a lyžicou povkladáme do prvej polovice vyliatej na plechu. Rúru si vyhrejeme na 180 stupňov a pečieme cca 20 minút.

  2. 2

    Kým sa korpus upečie a vychladne, pripravíme si plnku. Dáme si variť polovicu mlieka a v druhej polovici rozmiešame Zlatý klas, pridáme cukor a vanilkový cukor. Keď puding uvaríme necháme ho vychladiť za občasného miešania a do trochu teplého vmiešame Heru a miešame až do úplneho vychladnutia.

  3. 3

    Na vychladnutý korpus si natrieme pikantný ríbezľový lekvár. Na to rozotrieme plnku a na plnku poukladáme piškóty.

  4. 4

    Pripravíme si druhú plnku, vyšľaháme si šľahačkovú smotanu spolu so stužovačom, môže byť aj prášková šľahačka. V miske si zmiešame tvaroh, kyslú smotanu, kryštáľový cukor a zvyšný Tang - práškový džús citrónový. Vmiešame aj vyšľahanú šľahačkovú smotanu a zmes natrieme na piškóty. Koláč môžeme ozdobiť napríklad čokoládovou ryžou alebo strúhanou čokoládou prípadne grankom.

Diskusia k receptu

erzsebetty
Na akom veľkom plechu to mám piecť? Množstvo múky sa mi zdá byť málo...
martina34
Toto množstvo je na plech, ktorý je do rúry Mora, teda klasika, ja mám síce Grorenje, tam sú plechy väčšie a pečiem z 8 vajec a pomer je na jedno vajce 3 dkg cukru a 3 dkg múky. Toto má byť veľké ako klasický korpus a myslím, že každá kuchárka už pozná svoju rúru a plechy, určite aj ty máš odskúšané koľko vajec potrebuješ na korpus na veľkosť tvojho plechu.
nofretete
hmmmmmmm citrónové môžem :-) Už čochvíľa skončí rebarborová sezóna, tak určite tento koláčik hneď upečiem :-) Pridávam do KK




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia